Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 3 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Iedereen is geobsedeerd door de old money aesthetic – zo creëer je de beste looks

De old money aesthetic gaat momenteel helemaal viral op TikTok en wij zijn helemaal obessed. Ben jij op zoek naar de meest classy old money outfits? You are in the right place. Wij zochten de beste outfitjes voor je uit om deze stijl as soon as possible te kunnen kopiëren en om wat inspiratie op te doen.

De old money aesthetic

Wat houdt de old money aesthetic nu precies in? De letterlijke vertaling is oud geld. Het verwijst naar een bepaalde levensstijl die rijke families vroeger hadden. Tegenwoordig verwijst het dus ook naar de manier waarop je je kleedt. Om de stijl beter te begrijpen kun je een kijkje nemen door de outfit foto’s van Jackie Kennedy Onassis, de fictieve Blair Waldorf uit Gossip Girl, Lady Diana en Sofia Richie. Gewoon alsof je dus heel veel geld hebt voor dure, stijlvolle kleding.

Zo creëer je een old money aesthetic fit

  • De stijl legt de nadruk op kwaliteit boven kwaniteit, klassiek boven flitsend. Grote logo’s zijn een no go, het draait om traditie en discretie en juist niet om trends.
  • De stijl is gebasseerd op vrijetijdsactiviteiten van rijke lui van vroeger, denk hierbij aan paardrijden, tennis, zeilen en golf. Ook heeft de kledingstijl veel weg van de Ivy Leage stijl van studenten aan de topuniversiteiten van de oost kust van de Verenigde Staten, zoals Harvard en Princeton. Zij droegen voornamelijk veel Co-ord sets, blazers en de kleuren wit, rood en blauw. Vertaal dit naar je garderobe en ga dus voor tijdloze items zoals bijvoorbeeld kabeltruien van kasjmier.
  • Comfort en eenvoud zijn een must. Laat dunne truitjes en oversized hoodies links liggen. Ook komen statement merk-items alleen terug in de vorm van sieraden of smaakvolle horloges.
  • Bij de old money aesthetic is het belangrijk om je juist te kleden naar elke gelegenheid. Haal op de gepaste momenten je gala of cocktailjurk uit de kast en zorg voor dat je niet overdressed in een blazerjurk naar het strand gaat en niet underdressed in een spijkerbroek bij een borrel verschijnt.
  • Als het om merken gaat, kies dan voor merken die niet prominent aanwezig zijn op kleding. Ga daarom voor Ralph Lauren, Burberry, Chanel (of dupes hiervan).
  • Wees niet bang voor kleur, maar overdrijf ook niet. Combineer kleurrijke items met neutrale kleuren, balance is key.
  • Om de old money aesthetic onder de knie te krijgen kun je het beste beginnen met een basic outfit. Maak dit vervolgens af met klassieke, preppy elementen zoals een mooie tas of zonnebril.
  • Om de aesthetic van old money fits te begrijpen, moet je breder denken dan alleen aan kleding. Het gaat ook om er netjes en verzorgd uitzien en een vriendelijke uitstraling hebben. Kleine details maken deze look helemaal af. Steek daarom je haar netjes op en lak je nagels in een mooie neutrale kleur.

Outfit inspo

Om deze kledingstijl nog beter te begrijpen, hebben wij de beste outfitjes verzameld om je te inspireren om meer stijlvolle en minder trendy kledingstukken aan je kast toe te voegen. Zo kun jij binnen no time een tijdloze en chique look creëeren.

Deze Netflixserie is een combi van Emily in Paris en The Devil Wears Prada – wil je zien