Emma Toussain
Emma Toussain Life 15 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

OMG! Je kunt binnenkort Instagram Stories liken

Instagram is één van de populairste social-apps op dit moment en ze zijn dan ook constant bezig om te innoveren. Er wordt binnenkort een nieuwe functie uitgerold: mensen kunnen voortaan op Instagram Stories reageren met een hartje. Een echte like-functie dus! De nieuwe functie moet ervoor zorgen dat de inbox van Instagrammers minder snel overstroomt na een populair verhaal.

Instagram Stories

Hoe gaat dat eruit zien? Nou, voortaan staat er tijdens het bekijken van Instagram Stories een icoon van een hartje onderaan het scherm. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om te reageren óf om het betreffende verhaal leuk te vinden. Dan krijgt de ontvanger geen privébericht meer, maar hij of zij kan in het normale ‘kijkers’-scherm zien wie jouw verhaal heeft geliked.

Goed om te weten: jouw volgers kunnen deze likes niet zien. Ook zie je niet hoeveel likes jouw verhaal heeft gekregen, maar mocht je dit heel erg graag willen weten kan je natuurlijk wel tellen.

Een schone inbox

Instagram-baas Adam Mosseri vertelt over deze nieuwe functie: “Het idee is dat mensen elkaar meer steun kunnen bieden, maar ook dat hun privéberichten wat schoner blijven.”

Wanneer we deze functie kunnen gebruiken is nog niet bekend, maar ze zijn nu bezig met uitrollen. Update je app dus regelmatig en wie weet kan jij binnenkort Stories liken!

Oh jee! Per ongeluk een Instagram-foto geliket? Dit is de oplossing