Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Helemaal zen worden? Probeer orgasmic meditation eens- en ja het is echt wat je denkt

Het leven kan soms nogal overweldigend zijn, met alle ballen die we hoog moeten houden (studie, werk, sociaal zijn, sporten en je huis schoon houden). Meditatie is daarom zo populair, omdat het je weer even terug op aarde brengt en je hoofd leeg maakt. Maar waarom de standaard meditatie proberen, als je het ook spannender kunt maken? Wij leggen je uit wat orgasmic meditation is.

En geloof ons, je wil nooit meer anders. 😉

Dit is waarom je orgasmic meditation wil proberen

Soms hebben we het zo druk met vanalles, dat we vergeten hoe belangrijk we zelf zijn. Goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, is super belangrijk. Maar dit hoeft niet altijd door op een wortel te kauwen en in gekke yoga poses te zitten, soms kan het ook op hele leuke manieren.

Ooit gehoord van orgasmic meditation? Jep, dat is precies wat je denkt dat het is. Simpelweg mediteren door een orgasme te hebben. Of ja, ongeveer dan. We leggen het je even uit.

Wat is orgasmic meditation?

Eén nadeel: je hebt hiervoor wel een partner nodig (sorry single ladies). Orgasmic meditation is wanneer je partner jouw clitoris (vooral de linker bovenkant ervan) 15 minuten lang streelt.

Dit klinkt misschien als je standaard voorspel, maar doordat je 15 minuten lang zachtjes gestreeld wordt op het gevoeligste plekje van je clitoris, raak je in een soort trans.

Hierdoor verdwijnt stress en angst uit je lichaam en is je hoofd letterlijk leeg, want het enige waar je je nog op kan concentreren is plezier. Letterlijk. Bonuspunt: deze manier van strelen zorgt ook voor een sterker orgasme.

Boeddhisme

Deze manier van meditatie bestaat al heel lang, maar is pas sinds 2004 wat meer bekend in de westerse wereld. Nicole Daedone, co-founder van OneTaste, vertelde in haar Ted Talk dat ze voor het eerst over orgasmic meditation hoorde van een Boeddhistische monnik. Vanuit daar bracht zij het naar de mainstream-media en de westerse wereld.

Orgasmic meditation is een manier om weer een band te krijgen met je eigen seksualiteit, en eventueel ook om over seksuele trauma’s heen te komen. Omdat het focuspunt van deze meditatiesoort het vrouwelijke genot is, brengt het je helemaal terug naar je sensuele en sexy zelf. Wedde dat je je daardoor enorm powerful voelt. 😉

Lees ook: Huh?! Je kunt dus echt een uitgedroogde vagina hebben- en dat komt hierdoor