Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Life 2 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Geef jij binnenkort een diner? Dit zijn 7 orginele en verrassende thema’s

Op zoek naar ideeën voor een themadiner? We got you! Of het nou een 21 diner of een diner voor een andere gelegenheid is, etentjes met een thema zijn altijd leuker. En wat is er nou gezelliger dan met al je lieve vrienden en familie te genieten van een lekker diner? Daarvoor mag je best een beetje uitpakken toch? Kies een thema voor je menu, de aankleding van de tafel en een dresscode voor je gasten, zo is alles helemaal in stijl!

Een ding is zeker: een themadiner zorgt voor een onvergetelijke avond!

Disco thema

Hoe leuk is een disco thema? Je kunt helemaal los gaan met de decoratie want alles met kleur is perfect. Hang wat kleine discoballetjes op en bestel eventueel gekleurde boa’s voor je gasten om nog meer kleur toe te voegen. Nog een leuk ideetje: scoor oude LP-platen bij de kringloop als onderborden! De muziek is ook heel makkelijk te regelen.. gewoon een disco playlist aan en klaar.

@themastyling

Disco partyy! 🪩🎊🌸 #21diner #diner #disco #party #birthday #birthdaydiner#disocballen#flowers#girls#behindthescenes#tabel#decoration#themastyling

♬ Pocketful of Sunshine – Natasha Bedingfield

Pyjama dinner party

Pyjama’s als dresscode voor een diner? Why not? Als iedereen zijn mooiste pyjama uit de kast trekt kan dit zomaar een pretty sexy diner worden! Alle satijnen stofjes zorgen gelijk voor een chique vibe. Ga bij het tafeldekken voor babyblauwe-en witte tinten, leg slaapmaskers op tafel als decoratie, zorg voor genoeg kaarsjes en (kerst)lichtjes en je tafel ziet er fantastisch uit. Leg tot slot over elke stoel nog een cozy dekentje en het diner kan beginnen.

Mamma Mia

We love ABBA en het nummer Mamma Mia is perfect als thema voor een diner. Pak vooral lekker uit met de glitters en de kleur blauw en je zit helemaal goed. Natuurlijk kan de muziek van ABBA op de achtergrond niet ontbreken.

@themastyling

Hoe leuk is dit zomerse thema 💙🌴🌈 #oceanblue #mammamia #21diner #themastyling #styling #flowers #fy #fyp #mammamiadiner💙 #themadiner #girls

♬ stream escapism – #1 worth it. stan

Gemaskerd bal

Een groot voordeel aan dit thema: iedereen kan in zijn of haar mooiste outfit verschijnen, want hoe chiquer, hoe beter. De maskers mogen bij de dresscode natuurlijk niet ontbreken. Kleed de tafel aan met veren en parels, ga voor gouden details en je zit al helemaal goed. Als extra decoratie kan je gaan voor ballonnen aan het plafond, maar vind jij helium onhandig of toch te duur? Wij hebben de ideale lifehack: vouw schilderstape dubbel om ballonnen aan het plafond te hangen. Zo heb jij hetzelfde resultaat, maar een stuk goedkoper!

Paella avond

Spaans eten doet het wat ons betreft altijd goed op een diner en hoe leuk is het om verschillende grote pannen met paella op tafel te zetten?! Je kunt helemaal uitpakken met de sangria en rode wijntjes en niet te vergeten: crème brûlée! Als je geluk hebt, kun je het diner buiten geven, hang lampionnen op, zet gele en rode kaarsen op tafel, Spaanse muziek op de achtergrond en let the paella party begin!

Mexicaans

Zolang de tafel maar kleurrijk gedekt is, zit je helemaal goed! Hang genoeg vlaggetjes en slingers op en vergeet de sombrero’s niet! Met het eten en de drankjes kun je ook helemaal los gaan, want van taco’s, margarita’s en Desperado’s krijg je toch nooit genoeg?

@rochadesigns

Taco ’bout a party 🌮🌵#mexicanparty #mexicantheme #fyp #foryoupage #eventdesigner #eventdesign #partydecor #eventdecor #mexicanthemeparty #foryou

♬ El Mariachi Loco – Mariachi de la Ciudad de Mexico

Een liedje als thema

Als jij fan bent van een bepaald nummer, waarom zou je daar dan geen themadiner aan toewijden? We kennen allemaal het nummer Flowers van Miley Cyrus, dit nummer kun je bijvoorbeeld perfect als inspiratie voor een diner gebruiken. Natuurlijk is de dresscode Flowers en kunnen de bloemen als tafeldecoratie ook niet ontbreken. Extra leuk: je kunt je favoriete nummer lekker vaak laten afspelen!

Dus welk thema kies jij voor je volgende diner?

3 redenen waarom het helemaal niet erg is om veel schoenen te hebben (en te kopen)