Audrey Garot
Audrey Garot Life 30 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze gekke Oud & Nieuw tradities zouden voor geluk (en nog veel meer) zorgen in het nieuwe jaar

In Nederland doen we tijdens Oud & Nieuw niet echt aan tradities. Tenminste, behalve de vele oliebollen, appelflappen en appelbeignets die we eten. En het vuurwerk wat we maar al te graag afsteken en waar we elk jaar weer van genieten. Toch zijn er genoeg Oud & Nieuw tradities die de meesten van ons niet kennen, maar vooral in het buitenland erg populair zijn.

We moeten toegeven, het zijn wel tradities die een tikkeltje bijzonder zijn.

Deze Oud & Nieuw tradities zouden voor geluk (en nog veel meer) moeten zorgen

De meesten van ons zullen dus nog niet aan Oud & Nieuw tradities doen, maar misschien wordt het wel tijd om hiermee te beginnen. Wie weet word je in het nieuwe jaar wel happier than ever óf word je miljonair. Proberen kan altijd, zullen we maar zeggen.

12 druiven eten onder de tafel voor geluk

Voor deze Spaanse Oud & Nieuw traditie is het belangrijk dat je wat druiven is huis haalt én moet je héél snel kunnen eten. Om 12 seconden voor 00:00 uur is het de bedoeling dat je 12 druiven eet. Eén druif per seconde dus, dat is enorm snel. Om 00:00 uur eet je de laatste druif en als dit is gelukt, dan zorgt dit elke maand voor geluk. En niet te vergeten: de druiven moet je dus echt onder de tafel opeten, vraag ons niet waarom, maar de Spanjaarden geloven hier echt in…

Het eten van zwarte bonen en boerenkool zouden je rijk moeten maken

In de zuidelijke staten van de VS geloven ze in een Oud & Nieuw traditie die je rijker zou moeten maken. Als je zwarte bonen én boerenkool eet op oudjaarsdag, zou dit je dus rijker moeten maken in het nieuwe jaar. Als we dat toch eens eerder wisten..

Kleren met stippen dragen voor meer geluk

Ook de Filipijnen hebben een bijzondere Oud & Nieuw traditie. Ze dragen namelijk kleding met stippen tijdens dit feest om hun kansen te vergroten dat het nieuwe jaar amazing wordt. Ook voor de gasten is het de bedoeling dat ze allemaal kleren met stippen dragen. Het is momenteel niet echt in de mode, maar als dit ervoor zorgt dat we meer geluk hebben in het nieuwe jaar, dan lopen we er maar één avond iets minder mooi bij.. Toch?!

Ren met je koffer om meer plekken te ontdekken

Wil jij in het aankomende jaar meer van de wereld zien? Dan is deze Oud & Nieuw traditie iets voor jou. Zorg ervoor dat je je koffer hebt gepakt, want om middernacht ga jij buiten rondrennen mét je koffer. Ja, het is een echte traditie van de Colombianen. Zij geloven erin dat je op deze manier meer kansen krijgt om verschillende plekken te verkennen én te ontdekken. Pluspunt: de koffer hoeft niet vol te zijn, je mag dus ook met een lege koffer rondrennen. Scheelt toch weer wat gedoe.

Pop champagne om je successen te vieren

We sluiten af met onze favoriete Oud & Nieuw traditie. Waarschijnlijk heeft (bijna) iedereen champagne in huis tijdens Oud & Nieuw, dus dan is deze traditie een kleine moeite én gewoon super leuk om te doen. Maak wat kaartjes of tags met al jouw doelen en successen die je het afgelopen jaar hebt behaald en knal de flessen open om 00:00 uur. Op deze manier behoud je hopelijk je motivatie voor het nieuwe jaar.

Nog geen plannen met je lover tijdens Oud & Nieuw? Dit zijn 8 leuke date night ideeën