Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 21 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Om déze reden moet je nooit parfum in je haar spuiten

Je kent het wel, je loopt langs iemand en ruikt ineens een heerlijke geur. Dat wil jij ook en daarom spuit je voortaan parfum in je haar. Want waarom niet? Nou, dat gaan we je haarfijn (ha!) uitleggen.

Spoiler: je kán wel parfum in je haar spuiten, maar dan moet je wel op het een en ander letten.

Parfum in je haar spuiten

We kennen allemaal wel wat trucjes waardoor je parfum langer blijft hangen. Op je handpalmen spuiten en even deppen bijvoorbeeld, of wat dacht je van parfum in je haar spuiten?

Dat laatste is nog niet eens zo’n slecht idee. Geur blijft namelijk langer levendig in haar (omdat het parfum zich daar veel langer ontwikkelt). Maar – en da’s een hele belangrijke maar – parfum met alcohol moet je nooit op je haar spuiten. Je raadt het misschien al, maar dat droogt je haar behoorlijk uit. En dat willen we niet.

Parfum zonder alcohol

Parfum zonder alcohol is dus geen probleem. Een fijne manier om daarmee parfum in je haar te spuiten is door het eerst op je haarborstel te sprayen óf in de lucht en er dan ‘doorheen’ te lopen.

Enne, nu kan je natuurlijk op zoek gaan naar een speciale haarparfum, maar je kan ook gewoon haarverzorgingsproducten gebruiken die lekker geuren. Denk aan een fijne shampoo of anti-klitspray.

En nu we het toch over haar hebben: iedereen borstelt haar haren verkeerd! Hier lees je hoe het wél moet.