Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 5 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Een pauze in je relatie? Dit is alles wat je moet weten voordat je die stap zet

Een relatie hebben is natuurlijk hartstikke leuk, maar er zitten helaas ook genoeg vervelende kanten aan. In iedere relatie zijn er wel wat problemen en als je hier samen uit kan komen, is dat natuurlijk heel fijn. Toch komt het ook vaak voor dat een koppel door deze problemen een pauze wilt inlassen om te kijken of de relatie hierdoor weer beter kan worden of om te kijken of je elkaar toch wel heel erg gaat missen.

Maar helaas is dit niet altijd de juiste oplossing..

Dit is alles wat je moet weten als je een pauze wilt nemen in je relatie

Een tijdelijke break nemen lijkt misschien dé oplossing. Jullie gaan even uit elkaar en na een tijdje komen jullie weer bij elkaar en zijn alle problemen opgelost. Helaas werkt dat niet zo (was dat maar zo) en moeten jullie beiden echt aan jezelf werken om de relatie uiteindelijk te verbeteren. Twijfel jij om een pauze in te lassen in jouw relatie? Lees dan onderstaande punten om bij jezelf na te gaan of dit echt is wat jij wilt.

1. Ga bij jezelf na of een pauze dé oplossing is

Het nemen van een tijdelijke break in je relatie beslis je natuurlijk niet zomaar, maar toch wordt dit vaak als een tijdelijke oplossing gebruikt. Stiekem weet je al dat jullie relatie geen stand meer zal houden, maar durf je het gewoon niet uit te maken. Om die reden stel jij voor om een pauze te nemen, maar het is niet verstandig. Wees dus echt eerlijk tegenover jezelf én je partner, want eerlijkheid duurt het langst.

2. Maak duidelijke afspraken

Jullie hebben er nu voor gekozen om een pauze te nemen, maar dit betekent niet dat jullie dan maar kunnen doen en laten wat jullie willen. Dit kan natuurlijk wel als jullie er allebei mee eens zijn, maar maak samen afspraken wat jullie wel en wat niet mogen. Gaan jullie daten met anderen of gaat het zelfs verder?! Spreek ook af of jullie nog contact blijven hebben tijdens de break of dat jullie elkaar even volledig loslaten.

3. Houd het privé

Jullie zijn misschien allebei heel openlijk over jullie relatie naar anderen toe, maar het is verstandig om het hier over te hebben met je partner als jullie een pauze inlassen. Mensen gaan zich, al bedoelen ze het vaak goed, met jullie bemoeien en dat is wel het laatste wat jullie op dat moment willen. Ook kan het zijn dat er roddels rondgaan over jullie break en dat zal jullie relatie niet veel goeds doen.

4. Focus op jezelf

Je hebt veel tijd doorgebracht met je partner, maar nu sta je er even alleen voor. En dat hoeft echt niet erg te zijn, want je hebt nu tijd om even alleen maar aan jezelf te denken. Probeer daarom in deze pauze ook echt aan jezelf te werken, zodat jij er alles aan hebt gedaan om jullie relatie te verbeteren als jullie weer bij elkaar komen. Het is goed om weer op je eigen benen te kunnen staan en dit kan je relatie uiteindelijk zelfs redden!

Net een break-up achter de rug? Dit is hoe je de relatie het beste kunt afsluiten