Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Good to know: dít is het perfecte leeftijdsverschil

Leeftijd is maar een getal. De één valt op oudere mannen terwijl de ander graag iemand van haar eigen leeftijd heeft. Maar wat is eigenlijk het perfecte leeftijdsverschil? Volgens onderzoek is er een bepaald verschil in leeftijd waarbij je de grootste kans hebt op een succesvolle relatie. En da’s wat we willen.

We praten je bij.

Het perfecte leeftijdsverschil

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het nou kan dat het met tindermatches in bepaalde leeftijdscategorieën maar niet wil lukken? Of waar je het überhaupt moet zoeken. Nou, in beide gevallen hebben we goed nieuws.

Experts hebben namelijk onderzoek gedaan naar wat het perfecte leeftijdsverschil is binnen een relatie. En wat bleek? Koppels die een groot leeftijdsverschil hadden, hadden een grotere kans om uit elkaar te gaan.

Het onderzoek

Twee onderzoekers van de afdeling Economie aan de Emory Universiteit in Atlanta, Andrew Francis en Hugo Mialon, onderzochten drieduizend verschillende koppels. Al deze koppels hadden een leeftijdsverschil en dit verschil was niet bij alle koppels gelijk.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een leeftijdsverschil van vijf jaar 18 procent meer kans hebben om te scheiden dan koppels die minder dan een jaar verschilden in leeftijd. Een leeftijdsverschil van tien jaar geeft 39 procent meer kans op een scheiding en meer dan twintig jaar verschil zelfs 95 procent meer kans om uit elkaar te gaan.

Geen of één jaar leeftijdsverschil

Oké, zo moet het dus niet. Het perfecte leeftijdsverschil? Geen, of een jaar. Stelletjes met een leeftijdsverschil van een jaar, drie procent meer kans dat hun huwelijk eindigt in een scheiding, dan koppels die even oud zijn.

Goed nieuws dus als je maar een jaartje scheelt met je lover. Dat betekent 97% meer kans om samen te blijven. Eerlijk is eerlijk, de cijfers zijn natuurlijk verrassend en interessant, maar niet allesbepalend. Liefde overwint immers alles, nietwaar?

Hold on! Er bestaat een app die voor jou teksten bedenkt om naar je matches te sturen