Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 16 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze 3 persoonlijkheidstypen zijn het zorgzaamst voor hun lover

We weten het vast allemaal, een relatie is geven en nemen. Wanneer het bij de één tegen zit, wil de ander opstaan om steun, liefde, aanmoediging en duizend knuffels te geven. Sommige mensen voelen zich heel erg thuis in deze rol omdat zij het fijn vinden om te koesteren. De persoonlijkheidstypes van Myers Brigss die graag voor hun partner zorgen, worden daar enorm blij van. Lees hier welke dat zijn.

Persoonlijkheidstype

Het is vast geen big surprise dat de persoonlijkheidstypes die onder deze categorie vallen, Intuitive Feelers zijn. Deze unieke combinatie van eigenschappen geeft hen een soort empathisch superkracht (wie wil dat nou niet? 😉 ) – het vermogen om de gevoelens van anderen aan te voelen en hun acties en reacties daarop aan te passen. Intuitive Feelers weten zelfs vaak ook hoe hun lover zich voelt voordat ze het zelf kunnen uiten.

Er zijn natuurlijk talloze manieren waarop iemand voor zijn liefje kan zorgen, en elk van de volgende persoonlijkheidstypes heeft zijn eigen sterke punten om mee uit te blinken. Sommige zijn er altijd om te luisteren en te bevestigen, terwijl anderen continu kleine praktische gebaren maken om het leven van hun lover fijner te maken. Hoe dan ook, jullie kunnen op één ding wedden: deze persoonlijkheidstypes zullen altijd extra hun best doen om hun partner een veilig, ondersteund en oh zo geliefd gevoel te geven.

1. ESFJ, ook wel The Consul of The Supporter

Er is een goede reden waarom dit type bekend staat als The Consul of The Supporter: deze mega betrouwbare types zijn niet alleen super goed in het interpreteren van wat andere voelen en luisteren, maar zijn ook vrijgevig met hun tijd, energie en liefde.

De belangrijkste functie van de ESFJ is Extraverted Feeling. Zij houden altijd rekening met andermans gevoelens (ja, ook met die van jou). Als zij het gevoel hebben dat jij niet lekker in je vel zit, staan zij binnen no-time op de stoep. Of, als ze weten dat je ziek op de bank ligt, zullen ze waarschijnlijk geen seconde aarzelen om hun plannen af te zeggen en langs te komen met een fruitmand en een doos vol medicijnen. Al met al, ESFJ’s zijn door en door gevers.

2. ENFJ, ook wel The Protagonist

Gevoelige, warmhartige en altruïstische ENFJ’s hebben een enorme interesse in de strijd van hun lover. Soms kunnen ze zelfs te veel betrokken raken bij het proberen hun problemen op te lossen.

ENFJ’s ook wel The Protagonists zijn altijd op zoek naar hoe zij het beste kunnen helpen. Of dat dus is bij het ondersteunen van een carrière switch, te helpen bij het verhuizen of om gewoon er te zijn op de momenten wanneer het nodig is. Net als bij de ESFJ’s, zijn zij mega verbonden met de gevoelens van hun geliefde. Dus wees niet verrast wanneer zij meteen doorhebben als hun liefje even behoefte heeft om een avondje alleen te zijn zonder dat te hoeven zeggen.

Wat we we ook wel kunnen zeggen is dat het geluk van de ENFJ afhangt van het geluk van hun lover. Gelukkig zijn ze bereid om alles op alles te zetten om een glimlach op hun gezicht te toveren

3. INFJ, ook wel The Advocate

Op persoonlijkheidskenmerken scoren INFJ’s als super sympathiek en geduldig, volgens de Myers Briggs persoonlijkheidstypes. Het is dus logisch waarom dit persoonlijkheidstype er ontzettend van houdt om voor hun liefje te zorgen.

Dit persoonlijkheidstype is zowel idealistisch als perfectionistisch. Anderen helpen is niet alleen iets waar ze van genieten, het is hun doel in het leven (goals!). Omdat zij het heel fijn vinden om te verbinden met anderen en hun leven gemakkelijk te maken, doen zij het vaak goed als levenscoaches. Als jij dus met een INFJ op date gaat, kun je ervan uitgaan dat diegene er altijd is om een luisterend oor te bieden, wat je ook doormaakt. Hoe fijn is dat?

Hoewel dit type misschien een klein beetje terughoudend is als het gaat om het delen van hun eigen gevoelens, behoeften en verlangens, hebben ze er geen moeite mee om die van jou aan te horen – en als ze dat eenmaal doen, zullen zij ervoor zorgen dat jij je gezien, gehoord en geliefd voelt.

Wil jij ook weten welk persoonlijkheidstype jij bent? Doe dan snel de test.

Lees ook: