Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 5 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Poepie: Dit zijn de populairste koosnaampjes per taal

Geef jij jouw lover ook altijd een koosnaampje? Dat is niet zo gek, want iedereen doet dat. Maakt het allemaal toch nét een stuk liever dan de volle naam gebruiken. Altijd al willen weten hoe je een eventuele buitenlandse lover moet aanspreken? Nou, zo.

Dit zijn de populairste koosnaampjes per taal

In Nederland wordt ‘Liefje’ het meest gebruikt als liefdevolle bijnaam, gevolgd door ‘Lieverd’ en ‘Schat’. Opvallend is dat bepaalde koosnaampjes in de ene taal wel goed worden ontvangen en in de andere taal juist niet. ‘Lieverd’ is ook in het Spaans en Japans erg populair, terwijl het in de Duitse, Portugese en Hebreeuwse taal juist het minst populair is. Toch grappig.

Maar er zijn ook bijnamen waar wij als Nederlanders de rillingen van krijgen en daar zijn wij ‘t helemaal mee eens. ‘Mop’, ‘Moppie’ en ‘Duifje’ zijn door ons gekozen als de drie minst favoriete bijnamen. We zijn toch geen dweil?!! En Duifje doet ons denken aan dat toneelstuk waar K3 in speelde, Doornroosje. Toch is het linken van geliefden aan een dier iets wat in veel talen juist terugkomt als manier om genegenheid te tonen. Vertaald naar het Nederlands kun je bijvoorbeeld denken aan; ‘Poesje’, ‘Muisje’ of ‘Beertje’. Poesje krijgen wij ook een beetje de rillingen van.

In het openbaar

Volgens 79% van de mensen versterkt het gebruik van een liefdevolle bijnaam de relatie, volgens Preply. Een kleiner percentage, maar toch het merendeel (58%) is er oké mee om een koosnaampje zelfs te gebruiken in het bijzijn van anderen. Je partner onder een koosnaampje opslaan in je telefoon? Dat gaat voor het grootste gedeelte van de respondenten toch wat te ver. 69% doet dit namelijk niet.

  • In 87% van de relaties worden koosnaampjes gebruikt.
  • Volgens 79% van de mensen versterkt het gebruik van een koosnaampje de relatie.
  • Wereldwijd zijn de koosnaampjes ‘Babe’, ‘Love’, ‘Baby’, ‘Honey’ en ‘Dear’ het populairst.
  • ‘Babe’, ‘Honey’ en ‘Baby’ zijn de top drie koosnaampjes in het Engels.

Maar goed, nu even de meest populaire koosnaampjes per land. Want wát nou als je deze zomer een knappe Spanjaard aan de haak slaat?

Meest-populaire-koosnaampjes-infographic
Koosnaampjes Preply

Wangen zoals Barbie? Roze blush is populairder dan ooit en hier shop je ‘t