Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 16 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

10 x break up songs die je wilt luisteren als je (bijna) over je ex heen bent

Een break up gaat geheid gepaard met enorm veel emoties en verschillende fases. Intens verdriet. De ontkenningsfase. Het sturen van dronken berichtjes naar je ex. Het per ongeluk weer aanleggen met je ex. Wéér uit elkaar gaan. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat er ook gebeurt, uiteindelijk kom je sterker uit deze periode. En dan zijn deze break up songs alles wat je nog wilt horen.

Break up songs die je eraan herinneren dat jij de shit bent

Over een relatiebreuk heenkomen is iets om te vieren. Ja echt, er mag op geproost worden. Daarnaast is een lekkere afspeellijst die je eraan herinnert dat jij een baas bent ook nooit verkeerd.

Aangezien je ‘Survivor’ van Destiny’s Child vast al plat hebt gedraaid, zetten wij 10 meer recente powerliedjes voor je op een rijtje. De volgende break up songs zijn onmisbaar, als je het ons vraagt.

1. “Don’t Start Now” van Dua Lipa

De boodschap van dit liedje is simpelweg: ik ben beter af zonder mijn ex. En dat ga ik hem of haar laten weten ook. Bye!

2. “Moral Of The Story” van Ashe

Niet elke relatie loopt goed af. “Moral of the Story” van Ashe gaat over acceptatie. Het accepteren van een onverwachtse plottwist. Omdat je dacht dat het goed zat en dat dit de persoon voor je was. Het bleek niet zo te zijn, en dat is meer dan oké.

3. “Graveyard” van Halsey

Je kent het wel: ná een break up denk je alleen nog maar een de goede dingen die je met je ex hebt meegemaakt. Deze break up song van Halsey herinnert je eraan dat je de slechte dingen niet moet wegstoppen. Omdat je er júist van groeit als je ze er laat zijn.

4. “No Time To Die” van Billie Eilish

Oh, how we love Billie. Haar nieuwste liedje is de perfecte ballad die je leert jezelf te vergeven en van je fouten te leren.

5. “Selfish” van Madison Beer

Hoe hard je het ook probeert, je kunt iemand niet veranderen als hij of zij niet wil veranderen. En de vraag is: moet je iemand überhaupt willen veranderen? “Selfish” van Madison Beer is het liedje dat je wilt horen wanneer je er klaar voor bent om dit te accepteren.

6. “Circles” van Post Malone

Een break up song over het erkennen en accepteren van het feit dat sommige mensen gewoon niet bij elkaar horen. Hoe moeilijk dat ook is.

7. “Lose You To Love Me” van Selena Gomez

Al hadden jij en je ex misschien niet zo’n turbulente relatie als Justin en Selena, dit liedje is alsnog een goede reminder dat een break up met iemand anders soms de enige manier is om de relatie met jezelf te versterken. Wij vinden het prachtig.

8. “Good Thing” van Kehlani & Zedd

Over je ex heen zijn betekent niet per se dat je er klaar voor bent om te daten met een ander. Als je van plan bent om van het leven te genieten als single, dan is dit jouw nummer. Je hebt aan jezelf namelijk meer dan genoeg en daar mag je soms best even aan herinnerd worden.

9. “Know Your Worth” van Khalid feat. Disclosure

Het kan moeilijk zijn om je na een relatiebreuk weer open te stellen voor iets nieuws. Dit liedje van Khalid en Disclosure gaat over dit proces; hoe en wanneer je je open zou kunnen stellen wanneer je er klaar voor bent en iemand ontmoet die jouw aandacht waard is.

10. “Truth Hurts” van Lizzo

De beste break up song die je je kunt wensen. We worden instant vrolijk van Lizzo’s zelfverzekerde attitude. Dit power nummer is er daarom een voor in de boeken. Je krijgt spontaan zin om jezelf in de watten te leggen en je vriendinnen te bellen voor een avond drinken en dansen.

Lees ook:

Elite Daily