Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 14 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

De 10 spannendste thrillers op Netflix die je niet alleen durft te kijken (maar wél met je lover)

Zin in een ouderwets avondje griezelen? Dan zit je met deze Netflix thrillers helemaal goed. Als je ervan houdt tenminste. Anders wordt het tijd om je crush uit te nodigen zodat je een stevige arm hebt om om je heen te slaan – of voor je ogen te houden natuurlijk.

Deze spannende Netflix thrillers zijn wel het beste excuus om je lover uit te nodigen voor een avondje bankhangen. Jij kan namelijk wel een paar gespierde armen gebruiken.

De top 10 thrillers van Netflix

Maak een cosy plekje in huis en zet de popcorn maar vast klaar, het wordt tijd voor een weekendje Netflix met spannende thrillers. Met welke film begin jij?

1. Welcome Home

Een koppel spendeert samen een weekendje in een gehuurd huis op het Italiaanse platteland om hun relatie te redden. Al snel blijkt dat ze in een horror situatie terecht zijn gekomen en de slachtoffers zijn van de sinistere plannen van de verhuurder van het huisje.

2. Lavender

Een vrouw die herstelende is van geheugenverlies (en oude breuken ontdekt in haar schedel) wordt op ijzingwekkende manier gevolgd door een duister geheim uit haar jeugd. Eén van de meest enge thrillers van Netflix op dit moment.

3. Escape Room

Na het zien van deze Netflix film denk je wel drie keer na over het bezoeken van een escape room. Zes vreemden belanden in duistere (en dat is een understatement) ruimtes en moeten hun verstand gebruiken om eruit te komen.

4. In the Tall Grass

Een broer en zus horen in een weiland (met je snapt ‘m al: torenhoog gras) het geschreeuw van een jonge jongen. Ze lopen het hoge gras in maar komen erachter dat het onmogelijk is er ooit nog uit te komen.

5. Clinical

Nadat een psychiater is aangevallen probeert ze haar leven weer op te pakken en stort ze zich volledig op de genezing van een nieuwe patiënt van haar. Deze patiënt blijkt alleen een bijzonder duister verleden te hebben.

6. Anon

Deze Netflix film speelt zich af in een wereld waar misdaad en anonimiteit niet bestaat, totdat een detective een vrouw ontmoet die deze veilige wereld probeert wat aan te doen.

7. The Experiment

Een groep van 26 mannen doet mee aan een onderzoek waarbij ze moeten opereren als gevangenen en bewakers. Dit loopt uit op een en al horror.

8. Bird Box

Bird Box is één van de meest veelbesproken Netflix thrillers. Iets duisters drijft de samenleving tot zelfmoord. Een moeder en haar twee kinderen doen een poging om in veiligheid te komen.

9. Mercy

Vier broers keren terug naar hun ouderlijk huis als hun moeder op sterven ligt om afscheid van haar te nemen. Daar komen allerlei gruwelijke dingen boven tafel.

10. Contratiempo (The Invisible Guest)

Een succesvolle ondernemer wordt beschuldigd van moord en krijgt drie uur de tijd om, samen met zijn advocaat, een verdediging te schrijven die hem vrijspreekt.

Zoek je meer spannende Netflix films? Lees ook: