Isis van Graas
Isis van Graas Beauty en Style 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze make up kwasten en andere tools heb je uiteindelijk écht nodig

Wist je dat je voor een perfecte make-up routine eigenlijk geen duizenden kwasten nodig hebt? Ja, dat is echt waar, en misschien maar beter ook aangezien al deze overbodige beautytools óók een schoonmaak nodig hebben. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met de make-up kwasten en tools waar je écht niet zonder kan.

Ben je geen visagiste en houd je er niet van om je foundation en ogenschaduw te blenden met je vingers? Dat snappen we helemaal. Gelukkig is het na het lezen van dit artikel helemaal duidelijk welke tools je aan moet schaffen.

Make-up kwasten musthaves

Als eerste, make-up kwasten bestaan niet alleen in verschillende groottes, maar ook materialen en vormen. Ten tweede, misschien hebben we wel meer tijd doorgebracht met het opzoeken van de namen van de kwast, dan hoe lang we ze gebruiken. Dat is nu verleden tijd, want dit lijstje is de ultieme guide voor het vinden van jouw beauty tools.

De Kabuki kwast

De Kabuki kwast heeft het uiterlijk en de werking als een grote ‘blend-borstel’. Deze synthetische kwast kan je gebruiken om vloeibare foundation of lichaamsmake-up aan te brengen. Ook is ‘ie top voor het blenden van bronzer en andere poeders.

make-up kwasten
Douglas

E.L.F Kabuki brush €9,00

De foundation kwast

Voor het aanbrengen van je foundation kan je zowel een blending spons, je vingers of een kwast gebruiken. Waarom is een foundation kwast zo handig? Om je dekking af te poederen heb je een tool nodig, waar de foundation kwast dus het handigst voor is. Deze bestaat er in zowel volle, platte en ronde varianten.

make-up kwasten
Bijenkorf

Dr.Hauschka foundation brush €28,50

De poederkwast

Vettige T-zones en lijntjes onder je ogen wil je het liefst vermijden. Gelukkig bestaat daarvoor de poederkwast, die we eeuwig dankbaar zijn. Zowel de grote als de kleine poederkwast is super handig om in je collectie te hebben.

make-up kwasten
Douglas

Zoeva powder brush €17,14

De bronzer kwast

Deze multifunctionele kwast zorgt ervoor dat je zowel een gezonde gloed als een zonnig bruin kleurtje op je snoet kan creëeren. Meestal is deze kwast een beetje fluffy, zodat het effect van een blush of bronzer niet gelijk heftig te zien is op je huid.

make-up kwasten
Bijenkorf

Charlotte Tilbury bronzer brush €40,00

De blending kwast

Deze kwast is eigenlijk de enige die je nodig hebt voor dé perfecte ooglook. We weten allemaal dat blenden het sleutelwoord is naar een professionele uitstraling, dus investeren in een goede blending kwast is niet verkeerd.

make-up kwasten
Douglas

MAC blending brush €22,00

Misschien vind je dit ook leuk: