Demi Rutten
Demi Rutten Life 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Let the sun shine! Dit recept voor frosé is perfect voor zonnige zomerdagen

Nu de zon schijnt is het hoog tijd dat we weer naar buiten gaan en die vitamine D binnenkrijgen. Ga je met dit mooie weer picknicken of naar het strand? Dan hebben wij het perfecte drankje voor je om jezelf mee af te koelen, namelijk frosé. En wij hebben natuurlijk het supermakkelijke recept voor je.

Het is net een slushpuppy, maar dan voor volwassenen. 😉

Recept voor frosé

Het is zo ver, de zomer lijkt nu echt begonnen te zijn. Ein-de-lijk! Kon jij ook niet wachten op die warme temperaturen en dat stralende zonnetje? Tijd om de rokjes en jurkjes weer uit de kast te trekken en lekker naar buiten te gaan.

Ga je met dit mooie weer picknicken of naar het strand/park? Dan hebben wij het perfecte drankje voor je om mee te nemen, namelijk frosé. Dit is een afkorting voor frozen rosé, en het is supermakkelijk te maken. We leggen het je uit.

Wat heb je nodig?

750 milliliter rosé
250 gram aardbeien
1 flinke eetlepel suiker
60 milliliter vodka
2 eetlepels grenadine siroop
Een blender
Vormen voor ijsblokjes

Zo maak je het

Het belangrijkste element van frosé is bevroren rosé. Je gaat dus ijsblokjes maken van de rosé. Doe dit op tijd, want de rosé ijsblokjes moeten goed bevroren zijn.

Zodra je de frosé wil maken, doe je de aardbeien samen met de suiker in de blender. Laat dit even een paar minuutjes staan, en voeg dan de vodka en grenadine toe. En dan komt het belangrijkste deel: voeg de rosé ijsblokjes toe en blend alles goed door elkaar.

Het eindresultaat moet een wat dikke smoothie substantie hebben, alleen zit hier dus alcohol in. 😉

Serveer de frosé in een mooi cocktailglas en garneer met een aardbei, of neem het drankje goed gekoeld mee naar je picknick of het strand. Superkoud is ‘ie het lekkerst.

Lees ook: Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond