Demi Rutten
Demi Rutten Life 15 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Yumm: dit recept voor witte chocolademousse taart met frambozen en aardbeien wil je proberen!

Oké, te vaak taart eten is niet goed voor je, maar het is oh zo lekker. We hebben weer een recept voor je gevonden, dat jouw Hemelvaart-weekend nog lekkerder maakt. Het is namelijk een witte chocolademousse taart met frambozen en aardbeien, en hij is ook nog eens mooi om te zien.

Wat een plaatje is deze taart! En super simpel en lekker natuurlijk. 😉

Recept voor witte chocolademousse taart met frambozen en aardbeien

Jezelf verwennen met iets lekkers moet kunnen, zeker op vrij dagen en feestdagen. De meeste van ons hebben deze week een lekker lang weekend door Hemelvaart, dus dit is de perfecte tijd om weer aan het bakken te gaan.

We hebben weer een recept voor jullie gevonden, dat super simpel en mega lekker is, namelijk witte chocolademousse taart met frambozen en aardbeien.

Wat heb je nodig voor dit recept?

150 gram digestive koekjes
100 gram ongezouten roomboter
360 gram witte chocolade
500 milliliter slagroom
Een handje frambozen
Een handje aardbeien
Een taartvorm
Bakpapier

Hoe maak je het recept?

Bekleed je bakvorm met het bakpapier en vet de randen in met wat boter. Maak daarna de digestive koekjes klein in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de koek kruimels. Roer dit goed door elkaar en verdeel dit mengsel over de bodem van je springvorm. Druk goed aan en zet even 20 minuten in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat goed afkoelen. Klop daarna de slagroom stijf en zet dit apart. De aardbeien en frambozen pureer je tot een glad geheel. Spatel daarna de afgekoelde witte chocolade door de slagroom tot het een egale mousse is.

Giet een derde van het mousse mengsel in de taartvorm en doe daar een paar eetlepels van het aardbeien/frambozen mengsel bovenop. Maar hier een soort marmer figuur in door met een vork of satéprikker vormpjes te trekken door het mengsel. Herhaal deze stap tot het mousse mengsel op is.

Laat de taart daarna 4 uur opstijven in de koelkast en je kunt ervan smullen. Dit recept vonden wij op Chicks Love Food, dus alle credits gaan naar hen! Eet smakelijk. 😉

Lees ook: Wat lekkers nodig voor Moederdag? Probeer dit recept voor gezonde brownie koekjes