Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Weer lekker fris: 3 tips die écht helpen om van je slechte adem af te komen

Uit je mond ruiken tijdens een belangrijke afspraak is horror en dat willen we koste wat het kost voorkomen. Maar ja, daar sta je dan, je ruikt uit je mind en je afspraak is al bijna. De onderstaande 3 tips gaan je helpen om zo snel mogelijk van je slechte adem af te komen.

Een tijdje geleden hebben we de oorzaken van een slechte adem voorbij zien komen. En het is leuk dat je de oorzaak weet, maar nu wil je natuurlijk ook weten hoe je er vanáf komt.

Beautify to the rescue, wij zorgen ervoor dat jouw adem straks weer mega fris ruikt.

Zo kom je van je slechte adem af

1. Poetsen, poetsen, poetsen

Een slechte adem begint vaak bij bacteriën in je mond. Deze zitten vooral tussen je tanden en kiezen (en dat is een slecht teken voor eventuele gaatjes), bij je tandvlees en op je tong. Zorg er dus altijd voor dat je niet alleen je tanden poetst, maar ook grondig je tong reinigt als je van die geur af wilt komen.

2. Drink groene thee

Groene thee bevat stofjes die de bacteriën bestrijden waar jij een slechte adem van krijgt. Merk je dat je uit je mond ruikt? Dan doe je er goed aan om een groot glas groene thee te drinken.

3. Water

Wist je dat je ook een slechte adem kunt krijgen wanneer je niet genoeg water drinkt? Water drinken is écht heel erg belangrijk voor je gezondheid, en in dit geval ook een makkelijke en goedkope optie om van die slechte adem af te komen.

4 gezondheidsvoordelen waardoor jij jouw glas frisdrank omruilt voor water

Wat niet helpt bij een slechte adem

In de drogist en supermarkt zijn verschillende middeltjes te vinden die je zouden helpen tegen een slechte adem. Denk aan een mondspoeling en mondspray. Jammer genoeg is het nooit écht bewezen dat deze middelen een slechte adem verhelpen.

Je ruikt vijf minuten daarna misschien frisser uit je mond en het vóélt anders, maar die middeltjes doen niets anders dan de slechte geur maskeren. Als je echt van die slechte adem af wilt, dan kan je dus beter naar de oorzaken kijken dan naar dure “oplossingen” grijpen.

En nee, kauwgom helpt ook niet. Sorry. We hadden het graag anders gezien, maar kauwgom kan zelfs soms zorgen voor een slechte adem door de suikers… dus als je écht kauwgom wilt blijven kauwen, kies dan een suikervrije variant.

Dít vertelt de kleur en geur van urine over je gezondheid