Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Rennen maar! De 5 grootste red flags in een relatie

De eerste paar weken kijk je alleen maar door een roze zonnebril naar je lover. Jij doet je best om je van je beste kant te laten zien en ook je lief zet zijn of haar beste beentje voor. Toch kan het zijn dat je merkt dat het niet helemaal goed voelt, vaak heeft dat te maken met één (of meerdere) van deze red flags.

Je beste vriendin zei het nog zo…

Red flags in een relatie

Als je een of meer van deze red flags kunt verzamelen bij je lover, wordt het toch echt tijd daarover te praten of ‘m te peren.

🚩 Iemand die niet kan communiceren

Daar ga je ongetwijfeld van het begin af aan last van hebben. Als je partner niet kan communiceren worden erg veel dingen wel lastig in jullie relatie. En van miscommunicatie belandt je gauw in andere misère. Ruzies als hij weer eens veel later thuis komt dan afgesproken of furieuze discussies als hij niet uitlegt waarom hij chagrijnig is. Vraag van je partner echt communicatiever te worden anders zal dit alleen maar meer problemen veroorzaken.

🚩 (Extreem) jaloers gedrag

Keuren we altijd af. Hier wordt namelijk niemand gelukkig van. Natuurlijk is een gezonde dosis jaloezie leuk, want hallo je wil wel blijven merken dat jouw liefje nog altijd gek op je is, maar alles wat niet gezond is, is foute boel. Vaak wordt het ook steeds erger, zodanig dat jij een verstikkend gevoel gaat ervaren.

🚩 Je partner zit teveel op zijn of haar telefoon

Elke avond op de bank is het weer zover, je lover scrolt uren op Instagram, TikTok of YouTube. Allemaal leuk en aardig en ook jij zit regelmatig op je telefoon, maar niet con-ti-nu. Het vervelendste is nog wel wanneer je een verhaal vertelt of vraag stelt, de ander gewoon niet reageert. Daar ben je snel klaar mee.

🚩 Iemand die jou niet support

Je partner zou jou de hele wereld moeten gunnen, ja ook die stage in het buitenland. Als je het gevoel hebt dat dat niet het geval is, wordt het tijd na te denken of jullie wel echt een match made in heaven zijn.

🚩 En lover die niet trots op je is

Pak meteen je koffers als je deze red flag direct herkent. Een vriend of vriendin die jou niet aan zijn/haar ouders wil voorstellen of meeneemt naar vrienden krijgt per direct een rode vlag. Jouw lover moet zo gek op je zijn dat hij dit het liefst elke dag van de daken gilt, af en toe een kiekje van je online gooit en het simpelste van allemaal: dit tegen je zegt ‘Ik ben trots op je’.

‘Negging’ in een relatie is toxic: zo herken je of jouw partner dit bij je doet