Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

6 x wat zo fijn is aan een relatie met een vrouw

Toen je haar zag staan wist je het eigenlijk meteen. Je was op slag verliefd en inmiddels hebben jullie een liefdevolle relatie. Jouw vriendin is niet alleen je lover maar ook je beste vriendin en dat is één van de redenen waardoor je nu al zeker weet dat je met haar in het huwelijksbootje gaat stappen.

Voor de ene vrouw was het een enorme struggle om uit de kast te komen, voor de ander een vanzelfsprekendheid. Hoe dan ook ben je nu op het punt gekomen dat je de liefde van je leven hebt gevonden. Deze zes dingen zijn super herkenbaar als je als vrouw een relatie hebt met een vrouw.

1. Je voelt je écht begrepen in je relatie

Jij en je vriendin denken hetzelfde als vrouw en je voelt je door haar meer begrepen dan ooit. Als je last hebt van huilbuien of stemmingswisselingen (wel of niet tijdens je menstruatie) begrijpt ze je volledig en andersom jij haar ook.

Niets is fijner dan iemand die je steunt en het echt meent als ze zegt dat ze je begrijpt.

2. Je deelt je kast met haar

Jullie kunnen elkaars kleren aan en dat heeft ervoor gezorgd dat jullie inmiddels één grote kast hebben gevuld met jullie kleding. Je bent inmiddels compleet vergeten wat nou eigenlijk van wie is maar dat maakt niks uit. Jullie delen met liefde en plezier elkaars spullen.

3. Ze is ook je beste vriendin

Jouw vriendinnetje is niet alleen de liefde van je leven, ze is ook je beste vriendin. Als je bij haar bent verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de zon en kun je het meest jezelf zijn. Het liefst zou je 24/7 samen zijn met je vriendin, omdat je haar nu eenmaal graag om je heen hebt. Ahhh.

4. Je wordt nog steeds nagekeken op straat

Ondanks dat Nederland een tolerant land wordt genoemd, ervaren jullie dat nog weleens anders. Als jullie hand-in-hand over straat lopen of elkaar een zoen geven in het openbaar zijn er altijd wel mensen die naar jullie omkijken. Denk maar zo: jij bent hartstikke trots op je vriendin en jullie zijn super gelukkig. Niemand die daar wat aan verandert.

5. Mannen denken dat jullie wel in zijn voor een trio

Dit is echt om moe van te worden. Veel mannen hebben de droom om ooit een trio te doen met twee vrouwen en denken dat twee vrouwen die al een relatie met elkaar hebben daar wel voor in zijn. Pffff. Niet iedereen wil dat.

6. Mannen die vragen of je écht niet hetero bent

Nee. Echt niet.