Redactie
Redactie Food 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG: zo maak je roze brownies, volledig à la Barbie

#Barbiecore is ons op de Beautify-redactie niet ontgaan en bij onze collega’s van Culy ook niet. Heel de wereld kleurt roze en ze konden het niet laten om mee op die sportwagen te springen. Hoe ze dat doen? Met deze roze brownies met framboos en roze peper. Jep, dat is de perfecte samensmelting van zoet, fruitig en gepeperd. Geen Barbiefan? De brownies zijn natuurlijk ook perfect om te delen met de liefdes in je leven.

Come on brownie, let’s go party 🕺

De roze brownies worden gemaakt met roze chocolade, ook wel ruby chocolate genoemd. Dat is een chocolade met frambozensmaak en een prachtig roze kleur, gewoon te vinden in de supermarkt. Niet gevonden? Je kunt de roze chocolade ook vervangen door witte en daar roze kleurstof aan toevoegen (met bietensap of kleurstof voor baksels).

Alles over Ruby chocolade: natuurlijke roze chocolade

Bron: Culy

Zo maak je de #Barbiecore roze brownies

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de twee soorten suiker en 100 gram van de roze chocolade toe. Laat smelten op laag vuur en blijf roeren tot je een mooi glad mengsel bekomt. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

Klop de eieren één voor één door het afgekoelde mengsel, meng iedere keer goed voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg daarna de roze peperkorrels en het vanille-extract toe en roer opnieuw. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout erdoor en meng opnieuw tot een gladde massa. Spatel als laatst de resterende stukjes roze en witte chocolade en de frambozen erdoor en giet dit in de met bakpapier beklede vorm.

Bak de roze brownies 40 minuten in de oven of totdat je korst krokant is en de bovenkant stevig is. Koel 1o minuten af en haal uit het bakblik. Laat de brownies verder 30 minuten afkoelen op een koelrek en snijd vervolgens in vierkanten. Je kunt de brownies ook een dag van tevoren maken en kort opwarmen in de magnetron.

Serveer de warme roze brownies met roomijs en verse frambozen.

roze brownies
Bron: Culy

Nog meer roze recepten