Redactie
Redactie Food 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Moet je zien: deze broodjeswinkel verkoopt de beste sandwiches Parijs

Waar het aanbod van belegde broodjes eerder nog schaars was, vliegen de rijkbelegde sandwiches ons inmiddels om de oren. Onlangs zagen we misschien wel de allerlekkerste voorbijkomen, namelijk die van Micho in Parijs. Een geniale combi qua keuze voor zowel het brood als het beleg. We vertellen je er alles over.

Helaas ga je dan wel – net als wij – de komende weken enkel en alleen over deze broodjes dromen.

Moet je zien: deze sandwich shop verkoopt de beste broodjes van Parijs

Ook al staat Parijs vooral bekend om haar ontelbaar veel bistro’s die al tientallen jaren bestaan, af en toe ontstaat er een culinaire hype waar iedereen het over heeft. Zoals dus deze rijkbelegde sandwiches waarvoor je direct een retourtje Parijs wilt boeken.

Micho vs. Mamiche

Waar veel restaurants kiezen voor zuurdesem of bijvoorbeeld Japans melkbrood, kiest Micho allereerst al voor challah. Dit lichtzoete superluchtige brood wordt in de Joodse cultuur vooral tijdens de sjabbat gegeten. De structuur heeft veel weg van brioche, en herken je aan de gevlochten vorm. De inmiddels bekende en geroemde bakkerij Mamiche levert deze broden, dus je weet: dat zit al goed.

Julien Sebbag

De jonge chef van dit alles, genaamd Julien Sebbag, bestiert reeds twee restaurants bovenop het bekende warenhuis Galeries Lafayette – Créatures en Tortuga. Het idee van de sandwiches ontstond zoals veel initiatieven tijdens de lockdown. De toppings laten zich leiden door het seizoen én door Juliens liefde voor groenten. Een ding is zeker: de challah wordt goed gevuld.

De beste broodjes van Parijs

Denk bijvoorbeeld aan een omelet met champignons, labneh met gekonfijte uien en za’atar, of die met geroosterde kip, venkel, aioli van zwarte knoflook, een gekookt eitje, radijs op zuur en lente-ui. Het water loopt ons in ieder geval al in de mond. En dat geldt voor meer Parijzenaren. Dus wil je er eentje bemachtigen, wees dan op tijd en vermijd de eindeloze rij met smachtende voorgangers.

Het adres van Micho

46 Rue de Richelieu, 75001 Paris
Meer info en openingstijden vind je op de website.

Meer over broodjes: