Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 22 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze scan bij BLOY Institute onthult de diepste geheimen van je huid

Het liefst zouden we elke dag van de week huid met een glow hebben, maar wat onze huid nou eigenlijk precies nodig heeft? Dat blijft soms gissen. Tot nu, want BLOY Institute heeft een scan waardoor je te weten komt hoe de kwaliteit van je huid ervoor staat.

Geen tovenarij, maar pure wetenschap.

Oud worden zonder rimpels

Als echte skincare-junkies denken we dat we heel wat goeds doen voor onze huid. We geven graag wat meer geld uit aan gezichtsverzorging-producten (zoals crèmes, serums, maskers en reiniging), doen bijna elke dag een gezichtsmassage met de hand of een gua sha en geloven erin dat dit bijdraagt aan de vertraging van huidveroudering. Of dit allemaal één groot placebo-effect is? Daar hebben we eigenlijk geen idee van. Tot nu, want bij dit schoonheidsinstituut kun je een scan laten doen die alle geheimen van je huid prijsgeeft.

De huid spreekt soms een onverstaanbare taal

Natuurlijk kun je aan je huid vaak al zien hoe het ermee gaat. Een grauwe huid, donkere kringen, rimpels acne of rode plekjes spreken vaak al voor zich. Toch ligt het wat huidveroudering betreft een stukje lastiger. Dat is namelijk niet iets dat binnen de een op de andere dag ontstaat. Bij BLOY Institute hebben ze hier iets op gevonden, zodat de huisveroudering bij zijn wortels aangepakt kan worden, voordat het écht zichtbaar wordt, namelijk een huidscan.

Dit speelt zich af onder je olifantenhuid

Met de huidscan wordt er, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een inkijkje gegeven in de diepere lagen van de huid die je met het blote oog niet kan zien. Dit inkijkje biedt als het ware een sneak preview van wat er over een aantal jaren op de huid te zien zal zijn. Hoe dit kan? Doordat er in de scan te zien is hoe het staat met je collageenpijl. Hoe dikker het laagje collagen, hoe sterker en hoe meer veerkracht je huid heeft. Maar dat is niet alles. Ook is te zien hoe het staat met jouw huidgevoeligheid, couperose, elasticiteit, het vochtgehalte, de huidstructuur, grove poriën, zonbeschadiging, pigmentatie, to kun je er dus op tijd bij zijn om problemen zo snel mogelijk aan te pakken. Aan de hand hiervan stellen de experts een behandelplan op.

Het NSMBL test-panel

Klinkt magisch, toch? De skincare-junkie in ons werd er natuurlijk al weer warm van en daarom namen we natuurlijk de proef op de som. Na een scan zagen we dat onze huid er prima aan toe was, en dat er nog genoeg collageen-aanmaak is om de huid stevig te houden. Wel waren er wat tekenen van dehydratie en wat onzuiverheden, dus genoten we van een geheel gepersonaliseerde uitgebreide behandeling bij een van de experts.

Alles wat je huid nodig heeft

De gepersonaliseerde behandeling bestond voor ons uit alles waar we – zonder dat ze het van te voren wisten – enthousiast van worden.

Reiniging

Zo werd er natuurlijk eerst goed gereinigd met een zachte, melkachtige cleanser die voorzien is van vitamine C. Hierna werd er een toner gebruikt met een lichte exfoliant, hydrateert en salusielzuur om het talk uit de poriën te halen. Dit laatste zorgt ervoor dat de poriestructuur vernauwd wordt.

Celvernieuwing

Een AHH serum met vitamine E zorgde vervolgens voor celvernieuwing, weerstand en een zachte peel met een directe glow als resultaat. Toch is dat zeker niet alles. We gaan nog even door.

Bescherming en herstel

Na de serum werd een day & night creme met atelo collageen gebruikt. Deze is 97% huididentiek en geeft de huid een fijne boost. Tijdens de nacht biedt dit een goede bescherming voor alles wat de huid te verduren krijgt (zoals vervuilende lucht) en in de nacht zorgt het voor goed herstel.

Gemaskerd

Hierna kwam iets dat we voorheen alleen nog maar op de filmpjes van bekende Influencers (zoals Anna Noushin) langs hadden zien komen. Een dik algenmasker bedekte niet alleen de T-zone, de wangen en kin van het gezicht, maar ook over de ogen en de mond kwam een dikke laag van het masker. Ondanks dat het beeld ervan kan zorgen voor lichtelijk claustrofobische gevoelens, geeft het écht het tegenovergestelde resultaat. Doordat je, voor héél even, niks kan zien en zeggen – gaf het een heerlijk ontspannend gevoel. Pure overgave dus, wat we met ons drukke leven precies was wat we nodig bleken te hebben.

Afsluiten met een knaller

De behandeling werd afgesloten met een uplift, genaamd filler in a bottle, een volume serum, genaamd botox in a bottle en uiteraard een SPF (heel belangrijk). Al met al, een behandeling waarvan we zeker weten dat ons huidje én mentaal gestel er dankbaar voor is. En al die producten? Die zijn natuurlijk allemaal Labareau, het eigen merk van BLOY oprichtster Lindsay.

Wie mooi wilt zijn..

BLOY Institute is niet zomaar de eerste beste schoonheidssalon. Menig influencer en BN’er komt er met regelmaat de glow van hun porseleinen huidje te optimaliseren. De kliniek werd in 2012 opgericht door de passievolle en getalenteerde Brabantse Lindsay van der Looij. Een business- en vakvrouw van jewelste die haar beauty-imperium door middel van knetterhard werken heeft vervaardigd. Inmiddels werkt ze samen met een team van de beste huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten en cosmetisch artsen om haar klanten het neusje van de zalm voor te kunnen schotelen.

Je huid en haar worden mooier als je slaapt op zijde: dit zijn de beste producten