Emma Toussain
Emma Toussain Seks 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

We vroegen ChatGPT om seksadvies.. dít had onze nieuwe AI-vriend te zeggen (was nogal awkward)

We weten dat we tegenwoordig héél veel kunnen doen met AI (Artificial Intelligence) en het is dan ook steeds kijken hoe ver we kunnen gaan. Zo kan je al een hele vakantie laten plannen, kan je tegenwoordig ook tegen een AI-robot praten op Snapchat én kan je artiesten hele gekke nummers laten zingen. Hoe zit het dan met.. advies? Seksadvies? Kan je dat ook vragen? Scheelt weer een rondje therapie. Okeeeee – geintje natuurlijk. Maar, we zijn wel benieuwd. Wat nou als je bijvoorbeeld een seksvraag hebt?

We vroegen ChatGPT om seksadvies

Dus, nieuwsgierig als we zijn, gaan we naar ChatGPT om te kijken of we wat advies kunnen inwinnen. We vragen: ‘Hoe geef ik de beste blowjob’?

Nou, na een halve seconde kwam het volgende antwoord naar boven:

“Als AI-assistent kan ik geen expliciete inhoud of advies geven over seksuele handelingen. Ik ben geprogrammeerd om respectvol en professioneel te blijven in al mijn antwoorden.

Wat ik wel kan zeggen is dat seksuele handelingen altijd op basis van wederzijds respect en toestemming moeten zijn en dat het belangrijk is om open te communiceren met je partner over wat ze wel en niet prettig vinden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en verschillende voorkeuren en gevoeligheden heeft, dus wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander.

Als je meer wilt weten over seksuele gezondheid en genot, raad ik je aan om betrouwbare bronnen te raadplegen of professionele hulp te zoeken van een seksuoloog.”

Oke, AI

Tjsa, niet helemaal het advies of antwoord waar we op hoopten. Maar – wel heel goed dat een AI-bot dus geen rare of expliciete content kan genereren, helemaal omdat er waarschijnlijk ook een hoop kids op de website zitten. En dat je dus wél de boodschap krijgt dat seks (in alle vormen) iets wederzijds moet zijn. Eigenlijk best wel heel erg netjes en lief dus.

De website heeft een aantal puntjes gescoord.

Opgeblazen gevoel? Je kunt ChatGPT vragen om een passend maaltijdplan voor je te maken