Emma Toussain
Emma Toussain Food 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Opgeblazen gevoel? Je kunt ChatGPT vragen om een passend maaltijdplan voor je te maken

We leven letterlijk in de toekomst, de moderne tijd die we vroeger altijd al voor ogen hadden. We kunt nu dus letterlijk aan je computer vragen dingen voor je te doen en dan gebeurt dat ook. Whut? Je bent inmiddels vast wel bekend met ChatGPT, een AI-programma gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. Je kunt de AI-tool van alles vragen. Scripties schrijven.. maar je kunt natuurlijk ook nadenken wat jij nog nodig hebt in het leven. Heb je bijvoorbeeld vaak last van een opgeblazen gevoel?

En zou je wel willen weten wat je wel en niet moet eten maar heb je ook geen zin (tsja, we worden lui) om het hele internet door te spitten? Dan kan je gewoon aan ChatGPT vragen een maaltijdplan voor je te maken.

Vraag ChatGPT om een maaltijdplan

Het is heel simpel, je opent de website en je vraagt simpelweg om een maaltijdplan voor mensen met een opgeblazen gevoel. Dan gaat de site alle bronnen op het internet scannen en komt daar een goed samengesteld plan uit. Of het 100% klopt kan je natuurlijk zo niet zeggen, dat zou je dan nog even aan een diëtist moeten voorleggen. Maar.. het is het proberen waard.

Wij hebben het geprobeerd en dit kwam eruit:

Maaltijd 1: Ontbijt

Havermout met banaan en kaneel: Kook 1/2 kopje havermout in water of ongezoete amandelmelk en voeg een in plakjes gesneden banaan en een snufje kaneel toe. Kaneel kan helpen bij de spijsvertering en het verminderen van een opgeblazen gevoel.

Maaltijd 2: Snack

Griekse yoghurt met komkommer: Neem een portie ongezoete Griekse yoghurt en voeg fijngehakte komkommer toe. Griekse yoghurt bevat probiotica, die de darmgezondheid kunnen ondersteunen, en komkommer is een hydraterende groente die kan helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel.

Maaltijd 3: Lunch

Gegrilde kippenborst met quinoasalade: Grill een mager stuk kippenborst en serveer het met een quinoasalade. De quinoasalade kan worden gemaakt met gekookte quinoa, verse groenten zoals spinazie, cherrytomaatjes en komkommer, en een lichte dressing op basis van olijfolie en citroensap.

Maaltijd 4: Snack

Geroosterde kikkererwten: Spoel en droog kikkererwten uit blik, besprenkel ze met wat olijfolie en kruiden zoals komijn en paprikapoeder, en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn. Kikkererwten zijn een bron van vezels en eiwitten, die beide kunnen helpen bij de spijsvertering.

Maaltijd 5: Diner

Gegrilde zalm met gestoomde groenten en zoete aardappel: Grill een stukje zalm en serveer het met gestoomde groenten zoals broccoli, wortelen en bloemkool, en een gepofte zoete aardappel. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel.

Maaltijd 6: Snack

Rijstwafels met avocado: Besmeer rijstwafels met plakjes avocado en voeg wat zeezout en peper toe voor smaak. Avocado is een goede bron van gezonde vetten en vezels, die beide kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat sommige voedingsmiddelen die hier worden genoemd mogelijk niet goed worden verdragen door bepaalde mensen. Het is altijd het beste om naar je eigen lichaam te luisteren en voedingsmiddelen te vermijden die bij jou persoonlijk een opgeblazen gevoel veroorzaken.

Dat was ‘m. Ziet er best goed uit toch? Je kunt ook vragen om een weekplanning. Lekker makkelijk!

OMG – Olaplex komt nu ook met een wimperserum