Redactie
Redactie Love & Seks 16 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 fouten maakt iedereen met seksspeeltjes (yup, óók jij)

Je hebt vast wel ergens in je kast een seksspeeltje liggen. Bedolven onder het stof of juist volledig in gebruik. Eerlijk is eerlijk, het is heerlijk om soms even lekker je momentje te pakken en vroeg je bed in te duiken met je favo speeltje.

Maar wist jij dat echt iedereen dezelfde fouten maakt met seksspeeltjes?

Seksspeeltjes

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je je seksspeeltje gebruikt. Ook zijn er een aantal algemene basisregels die ervoor kunnen zorgen dat jij the best time of your life zal hebben. Dus seksspeeltjes-liefhebbers opgelet, hier staan de fouten op een rij die je NIET wil maken.

1. Je wast je speeltje niet (goed genoeg)

Het is heel belangrijk om je speeltje op de juiste manier te bewaren en om je speeltje goed schoon te maken. Dit voor je eigen veiligheid en de levensduur van je speeltje. Zou zonde zijn als je er niet lang genoeg plezier van kan hebben.

Daarnaast is een vies en versleten speeltje eigenlijk gewoon onaardig voor je vajayjay – en theoretisch gezien kan het ook je gezondheid in gevaar brengen. Bijvoorbeeld door verschillende bacteriën die op je speeltje terecht zijn gekomen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. So, take good care of it girls.

2. Je kiest automatisch het meest populaire speeltje

Maar hey, wie zegt dat dit voor jou het fijnste is? Iedereen heeft zijn of haar eigen genotsplekjes en wie weet geniet jij wel veel intenser van een ander product. Het is een kwestie van uitzoeken en proberen wat jij het fijnst en lekkerst vindt.

3. Je bent te veel bezig met het creëren van een orgasme

Je zal waarschijnlijk wel denken: “duh, zodra ik een seksspeeltje gebruik wil ik ook dat orgasme”. Want ja, je hebt al zo veel verhalen gehoord dat iedereen uit zijn dak kan gaan bij een bepaald seksspeeltje. Maar pas op, wanneer je alleen maar bezig bent met die gedachte, haal je echt een deel van het plezier eruit. Focus dus lekker op wat je fijn vindt, dan komt de rest vanzelf ;-).

4. Je durft je seksspeeltje niet te gebruiken tijdens de seks met je partner

Een speeltje in bed tijdens de seks met je partner wordt soms als ongemakkelijk ervaren. Sommige mensen zijn bang dat het speeltje als ‘vervanging’ wordt gezien of om een andere tekortkoming te compenseren. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Het is juist heel fijn om samen te experimenteren wat fijn is tijdens de seks. Gek is het dus zeker niet. Neem de volgende keer je speeltje lekker mee, wedden dat je partner het maar wat spannend en interessant vindt?

5. Je schaamt je voor het feit dat je een seksspeeltje gebruikt

Dit is neeeergens voor nodig. Het is heel normaal. Sterker nog, zoveel meer mensen gebruiken een speeltje dan jij denkt. Daarnaast kunnen ook veel mensen geen orgasme krijgen zonder speeltje, maar zelfs als je dat wel kan, zijn seksspeeltjes gewoon heel erg leuk en fijn om te gebruiken.

Lees ook: Zit je bovenop tijdens de seks? Spel dan dit woord met je heupen voor een zinderend orgasme