Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 18 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Date je met iemand die nét uit een relatie komt? Let dan op de volgende dingen

Wanneer je iemand hebt ontmoet waar jij helemaal hoteldebotel van bent geworden, is het logisch dat je daar een toekomst mee ziet. Je probeert je nog een beetje nonchalant voor te doen maar eigenlijk ben je wel zeker van je zaak. Dit moet jouw lover worden. Maar hoe ga je ermee om als je aan het daten bent met iemand die nét uit een relatie komt?

Wij vertellen het je graag.

Daten met iemand die nét uit een relatie komt

Je bent lekker aan het daten, wordt steeds verliefder op diegene en je wil er helemaal voor gaan. Het enige probleem? Je hebt net ontdekt dat diegene vers uit een andere relatie komt en ook nog eens een slechte relatiebreuk heeft gehad.

Er zijn dan een aantal dingen waar je rekening mee wil houden. Het ligt namelijk nogal gevoelig bij je toekomstige lover en daar wil jij natuurlijk alle respect voor hebben. Maar wanneer weet je of iemand écht klaar is voor een nieuwe relatie? Wij hebben een paar belangrijke punten opgeschreven.

1. Als ze negatief over hun ex blijven praten, zijn ze waarschijnlijk nog niet over hun relatie heen.

Wat no go’s betreft, is dit een hele grote. Wanneer je lover willekeurig over zijn of haar ex blijft praten, betekent dat hij of zij nog veel in het hoofd zit van je liefje. Het is natuurlijk heel normaal dat iets je aan je ex herinnert. Maar het gaat erom hoe vaak je liefje het over zijn ex heeft. Let op: wanneer iemand negatief over hun ex-geliefde spreekt, weet je echt hoe laat het is. Dan zijn ze nog echt niet over hun ex heen en wil je liever niet verder met ze daten.

2. Te snel een relatie met je willen

Wanneer iemand een slechte relatiebreuk heeft meegemaakt, kan het zo zijn dat diegene heel voorzichtig is met aangaan of zelfs vermijden van een relatie. Maar wanneer ze maar al te graag snel weer een nieuwe relatie willen, kan dat ook echt een no go zijn. Wanneer de relatie vordert in een bijna onnatuurlijk snel tempo, kan dit er zomaar op wijzen dat je misschien wel iemand zijn of haar rebound bent..

3. Gemengde signalen is geen goed teken

Een ander patroon waar je op moet letten is of je lover heel enthousiast begint en zich daarna langzaam begint terug te trekken – ook wel of hij of zij gemengde signalen afgeeft. Het kan zo zijn dat je lover meteen met hele romantische gebaren begint maar volgens een expert is dat een manier om aan zichzelf te bewijzen dat ze niet tekortschieten als partner (omdat hun ex hen misschien dat heeft laten geloven).

4. Het stellen van duidelijke verwachtingen kan gekwetste gevoelens voorkomen

Als jij en je liefje allebei dezelfde dingen willen, en jullie allebei een gezonde relatie willen opbouwen – is het belangrijk om een gesprek aan te gaan over wat jullie allebei willen en van elkaar nodig hebben. Hoe vaak wil je elkaar bijvoorbeeld zien? Wat vind je ervan als ze het over hun ex hebben? En wanneer willen jullie elkaars familie en vrienden ontmoeten? Dit soort onderwerpen zou je kunnen bespreken om erachter te komen of er wederzijds begrip en respect is.

Lees ook: Deze drie sterrenbeelden zullen nooit teruggaan naar hun ex