Redactie
Redactie Life 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

8 struggles die alleen meisjes met een resting bitch face hebben

Zo irritant als mensen altijd maar denken dat je boos kijkt. Je bent hartstikke blij maar je kan er gewoon niet zoveel aan doen dat je gezicht anders doet lijken.

Herkenbaar?

Resting bitch face

Wij hebben een aantal herkenbare punten op een rij gezet. You’re not alone.

1. Men vraagt zich af of je boos bent

En jij vraagt je elke keer weer af waarom je boos zou moeten zijn. Als je dat vraagt aan de desbetreffende persoon krijg je direct excuses. Zucht.

2. En vragen je regelmatig of ‘alles wel goed is?’

Ja alles gaat goed met je maar dat blijft niet lang zo als iedereen het stééds blijft vragen. Je bent oprecht bang of je binnenkort niet overspannen of chronisch geprikkeld zal zijn na die vraag die zich élke keer weer herhaalt. Ja, alles gaat goed. Écht waar.

3. Of ze denken dat je boos bent op hun

Dit vind je ook best bijzonder. Zover jij weet is er namelijk niets voorgevallen om boos over te zijn. Zelfs als je met volle overtuiging zegt dat je niet boos bent, kijken ze je nog vertwijfelend aan. Soms begin je je bijna schuldig te voelen.

4. Men zegt dat je meer zou moeten lachen

Je lacht écht wel eens, maar alleen als er ook echt iets te lachen valt.

5. Andere meisjes vinden je zonder je te kennen arrogant

Elke keer als je een club binnenkomt dan kijkt zij juist arrogant naar jóu. Ook hoor je van het mannenvolk dat andere vrouwen denken dat je arrogant bent. Eigenlijk besteed je er nog weinig aandacht aan, want ze denken het toch wel.

6. Of kijken je als angsthazen aan

Soms check je jezelf nog even in de spiegel om te kijken of het echt zo erg is. Maar vaak kom je tot de conclusie dat je eigenlijk helemaal niet ziet wat zij zien. Zo bitchy is je spiegelbeeld ook al weer niet toch?

7. Men vindt het lastig om je bui in te schatten

Als je dan wel een keer ergens mee zit dan vinden mensen dit lastig aan je te zien. Je kijkt namelijk standaard een beetje boos. Als je dan aangeeft bij je vriendinnen dat er iets is dan zegt iedereen in koor: ‘Sorry, ik had het niet aan je gezien’. Maar tegelijkertijd ben je hierdoor ook een ster in bepaalde emoties niet te laten zien aan de mensen die het niet verdienen. Yes, we hebben het over boys.

8. Je hoort heel vaak: ‘Oh, eigenlijk ben je een heel lief meisje’

En dat is het moment dat je eeuwige vriendschappen sluit met al die vrouwen die dachten dat jij niet leuk was. Stiekem wordt er nog heel vaak gelachen over het feit dat iedereen dacht dat jij de bitch was, terwijl jij juist degene bent met het kleinste hartje. En dat is eigenlijk wel héél charmant.