Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Ook zo benieuwd naar het befaamde TikTok cloud bread? Zo maak je het

Ben je een echte zoetekauw? Dan is het befaamde cloud bread op TikTok je vast niet ontgaan. Het is zacht, zoet en er zijn maar drie ingrediënten voor nodig. Klinkt geweldig toch?

We leggen je graag haarfijn uit hoe je dit kan maken.

TikTok cloud bread

TikTok laat ons kennismaken met een heerlijke desserttrend: cloud bread. TikTok-gebruikster @linqanaaa maakte het luchtige dessert populair toen ze haar video (die viral ging) over cloud bread deelde. De video is meer dan 4,4 miljoen (!) keer en bekeken en kreeg 65.000 reacties. Niet niks.

Het is dan ook niet gek dat het eenvoudige recept duizenden andere TikTok-gebruikers inspireerden om vergelijkbare recepten en video’s te delen – met een waarde van meer dan 1,9 miljard views – met de hashtag #cloudbread. Heb jij ze al gespot? We kunnen hier dus absoluut spreken van een trend.

Zelf maken?

We willen natuurlijk niet achterblijven en maar al te graag deze desserttrend zelf maken. Maar hoe gaan we dit doen? Zoals we al eerder zeiden, heb je maar drie ingrediënten nodig. Eiwit, maizena en suiker. Hieronder staan de stappen beschreven hoe jij je eigen cloud bread kan maken. Good luck. Wedden dat jij hierna nooit meer zonder wil?

1. Gebruik van drie eieren het eiwit, 30 gram witte suiker en 10 gram maizena en stop dit in een kom. Klop het goed door elkaar met een elektrische mixer tot het mengsel super luchtig, dik en glanzend is.

2. Giet het opgeklopte mengsel voorzichtig over op een ingevette bakplaat en vorm er een halve bolvorm van met een rubberen spatel of een kleine spatel.

3. Bak je cloud bread ongeveer 25 minuten in de oven op 150 graden.

4. Na 25 minuten haal je je zelfgemaakte baksel uit de oven, laat het even afkoelen et voilà, je hebt je eigen cloud bread gebakken.

Wil je toch nog even kijken hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat? Kijk dan dit superhandige filmpje hieronder.

Lees ook: Je kunt nu heel makkelijk kwarktaart met Licor 43 maken