Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit zegt je bedtijd over jouw persoonlijkheid

Niets is lekkerder dan na een hele drukke dag je bed in te duiken. Tenminste, als je van veel slapen houdt. Zo heeft de een echt minimaal acht uur slaap nodig terwijl de ander gerust met vier uur slaap de volgende dag weer tegemoet gaat. Maar wist je dat je bedtijd veel over jouw persoonlijkheid zegt?

Lees snel verder om te kijken of jouw persoonlijkheid matcht met je bedtijd.

Bedtijd

Ben jij eerder een vroege vogel of een nachtbraker? Voor beiden valt veel te zeggen. Dit is wat je bedtijd over je persoonlijkheid zegt. Klopt het bij jou? 😉

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

21.00 uur

Volgens ons ben jij wel een hele vroege vogel. Je begint fluitend de dag, maakt het liefst voor de hele straat smoothies en gaat daarna naar yoga. Je moet en zal gezond leven en wil ook perse aan die acht uur slaap per nacht komen. Alhoewel je sowieso geen kei bent in laat opblijven.

22.00 uur

Zegt het woord ‘jomo’ jou iets? Juist ja, joy of missing out. Wanneer je je ogen om 22 uur sluit kan het je weinig schelen of je een leuk feestje of iets anders leuks mist. Jij vindt het maar wat gezellig om thuis te blijven, je favo serie te kijken met je lievelingseten. Eerlijk is eerlijk, je zegt best vaak etentjes of borreltjes met je vrienden af.

23.00 uur

Dit tijdstip zal voor de meesten gelden. Alhoewel er geen streven is naar een specifiek tijdstip, zal dit toch van velen het streven zijn. Maar slaap jij écht om 23.00 uur of lig jij eigenlijk nog uren Instagram te checken? Deze groep zal niet meteen slapen aangezien ze nog zo druk in hun hoofd zijn door hun drukke leventje.

00.00 uur

Je vindt het heerlijk om na een lange werkdag een beetje me-time te hebben. Logisch! Je hebt eindelijk wat tijd om te relaxen ook al weet je heel goed dat dit tijdstip eigenlijk te laat voor je is. Je kunt goed relaxen door te Netflixen, een paar hoofdstukken in je boek te lezen waarna je heerlijk kan in dommelen wanneer je lichaam er helemaal klaar voor is.

01.00 uur

Wanneer jij pas om 01.00 uur gaat slapen houd jij waarschijnlijk van treuzelen en uitstellen. Wasje hier, een opruimbui daar. Of nog erger: urenlang scrollen op Instagram. Uitstelgedrag noemen we dit. Maar hey het is bedtijd, probeer echt te gaan slapen. Genoeg slaap is belangrijker dan je denkt.

02.00 uur

Ja ja, dit zijn de fanatieke Netflix-verslaafde en de fanatieke boekenlezers. We know, het is ook lastig om je uit een verhaal te rukken net wanneer het zo spannend is.

03.00 uur

Tenzij je een 9-to-5 job-hebt, is dit niet per se een slechte zaak. Deze groep zit namelijk boordevol energie en goede ideeën die in de nacht pas tot leven komen. Zolang je er zelf geen last van hebt, stimuleren wij alleen maar deze creativiteit.

Lees ook: Oei: dit is wat te weinig slapen met je lichaam en geest doet