Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Mode 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Van Bridgerton tot House of Gucci: deze series en films hebben de modetrends in 2021 beïnvloed

Het einde van 2021 komt in zicht en dat geeft ons de mogelijkheid om terug te kijken op dit bijzondere jaar. Door meerdere lockdowns zaten we een groot deel van de tijd binnen en hadden we genoeg tijd om films en series te kijken. Gelukkig verschenen er genoeg bingewaardige titels, zowel op streamingdiensten als in de bioscoop. Maar als je dacht dat we door films en series alleen de lockdown doorkomen, heb je het mis. Onze favoriete bingewaardige titels hebben namelijk ook een grote invloed gehad op de modetrends van 2021.

Er waren 8 series en films die de grootste invloed hadden op onze garderobe.

1. Bridgerton

Een week na de lancering van Bridgerton, gingen de zoekopdrachten naar korsetten met 23% omhoog. Het was wel duidelijk dat de modetrends uit Bridgerton snel werden overgenomen.

Bridgerton modetrends
Netflix

Bridgerton is nu de best bekeken Netflix-serie ooit

2. Gossip Girl

Afgelopen jaar verscheen dan eindelijk de reboot van Gossip Girl, met als gevolg een invloed op de modetrends. De zoekopdrachten naar tennisrokjes, varsity jackets en blouses met hoge kragen stegen enorm na de eerste foto’s van de reboot.

modetrends gossip girl
HBO max

Ein-de-lijk! Dit is wanneer de Gossip Girl reboot te zien is

3. The Serpent

Het Britse misdaaddrama dat zich halverwege de jaren 70 afspeelt, leidde tot een hele reeks zoekopdrachten naar de belangrijkste modestukken van het decennium. Veel stukken die werden gedragen door de hoofdrolspeelster van de show, Jenna Coleman – die Monique speelde – werden onmiddellijk populairder. Zo zochten mensen naar haltertops, haarsjaals en groenblauwe pakken.

serpent modetrends
Netflix

4. House of Gucci

Een hit vanaf het moment dat we de eerste teaserbeelden zagen waarop hoofdrolspelers Lady Gaga en Adam Driver op de set stonden. Toen de officiële House of Gucci-trailer in augustus verscheen, stegen de zoekopdrachten naar Gucci enorm.

house of gucci
House of Gucci

5. Halston

Nadat Netflix in mei de populaire miniserie over de ontwerper uit het disco-tijdperk uit de jaren 70 uitbracht, steeg het aantal zoekopdrachten naar het merk Halston alleen al met 550% in minder dan een maand. Ook de modetrends uit de film werden overgenomen, zo waren mensen meer op zoek naar halterjurken.

halston
Netflix

6. Sex Education

De Netflix-favoriet keerde in september terug voor het derde seizoen en de op de jaren 80 geïnspireerde garderobe van de cast inspireerde ons allemaal. Een week na de release zocht iedereen naar jacks in varsity en werd ook de gele bralette van Ruby een hit.

seks edging
Netflix Netflix

7. Squid Game

Squid Game was een van de grootste hits van het afgelopen jaar. Hoewel de serie vooral bekendstaat om de bizarre gebeurtenissen, werden ook verschillende modetrends hierdoor beïnvloed. Zo werd er meer gezocht naar tracksuits, witte slip-on sneakers en rode boiler suits.

squid game
Netflix

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL

Reageer op artikel:
Van Bridgerton tot House of Gucci: deze series en films hebben de modetrends in 2021 beïnvloed
Sluiten