Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 28 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Seizoen 2 van Wednesday wordt heel ergens anders opgenomen

De spin-off van The Addams Family, Wednesday, was in één klap razend populair. Het eerste seizoen van Wednesday brak alle records en werd zo een van de meest succesvolle series op Netflix ooit. Zo staat de serie op #2 van de meest populaire TV series met 1.237 biljoen kijkuren in de eerste 28 dagen. Meer dan 182 miljoen huishoudens hebben de serie gekeken sinds de release en ook op TikTok wist #WednesdayAddams in een mum van tijd maar liefst 22 biljoen views te genereren. Niet alleen views, maar ook duizenden mensen dansten net zoals de duistere tiener.

Het tweede seizoen is een feit, maar het wordt wel ergens anders opgenomen.

Het feestkapsel van Wednesday Addams is geïnspireerd op deze Britse it-girl

Seizoen 2 van Wednesday verhuist

Dat er een tweede seizoen komt, is dan ook geen verrassing en dat is al lang bekend. Wat kunnen we verwachten? “It’s been incredible to create a show that has connected with people across the world. Thrilled to continue Wednesday’s tortuous journey into season two. We can’t wait to dive head first into another season and explore the kooky spooky world of Nevermore. Just need to make sure Wednesday hasn’t emptied the pool first”, aldus makers, uitvoerende producenten en showrunners Alfred Gough en Miles Millar in een exclusief interview.

Toch moet de hele productie zich nu verplaatsen van Oost-Europa naar.. Ierland! Dat allemaal wegens logistieke problemen in Roemenië, het land waar het eerste seizoen zich afspeelde. Dat staat de website van Netflix-Nederland.

Waar ging seizoen 1 over?

In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden als echte tiener. Duister, grappig en vooral heel erg leuk om naar te kijken. Wij zijn fan.

Dit zijn onze favoriete quotes uit de film Mean Girls