Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: wat is het verschil tussen shampoo van de kapper en van de drogisterij?

Als je je haar schoon en in model kan krijgen met producten van een paar euro, waarom zou je dan een godsvermogen (overdreven, je kent ons) betalen voor haarproducten bij de kapper? Ha! Dat zou je denken h猫, maar er is wel degelijk een verschil tussen shampoo van de kapper en shampoo van de drogisterij.

Wij zetten alle ins en outs voor je op een rij.

Verschil shampoo van de kapper en van de drogisterij

Dat er een verschil in prijs zitten tussen haarproducten zoals shampoo van de kapper en die van de drogisterij, is je vast wel bekend. Maar heb je je wel eens afgevraagd waarom dat prijsverschil er is? Of anders gezegd, wat is het inhoudelijk verschil van dit type product? Maakt het nou echt zo erg uit of je shampoo bij de kapper 贸f bij de drogisterij haalt? Wij zochten het voor je uit.

1. Mindere schadelijke stoffen

Iedere haarshampoo 鈥 of je het nou bij de kapper of bij de drogist haalt 鈥 bevat somehow siliconen en sulfaten. Niet gek, want sulfaten verwijderen vetten en productresten van je haar en hoofdhuid, essentieel voor een reiniging. Hoe dat zit? Er bestaan zowel agressieve als milde sulfaten.

Als je shampoo veel schuimt, kan het een teken zijn van veel agressieve sulfaten. Met een shampoo waar agressieve sulfaten in zit verwijder je 贸贸k de natuurlijke talg die je hoofdhuid aanmaakt. Oh, en goed om te weten: sulfaatvrije shampoo bestaat eigenlijk niet. Zo鈥檔 shampoo bevat een hele milde variant.

Je kan dus het beste kiezen voor een shampoo met milde varianten van sulfaten (en oplosbare siliconen). Shampoo van de kapper bevat dit vaak al, al kan je gelukkig tegenwoordig ook genoeg professionele haarproducten聽vinden bij bijvoorbeeld Douglas. Dit gegeven zegt trouwens ook al iets over de prijs, want het produceren van deze stoffen is duurder dan dat van agressieve sulfaten.

2. Betere ingredi毛nten

Sowieso doe je er goed aan om eens naar het ingredi毛ntenlijstje te kijken van shampoo van de kapper en haarproducten van de drogisterij. Daar zit namelijk ook een verschil in. In de professionele haarindustrie wordt vaak op zoek gegaan naar bijzondere ingredi毛nten. Vaak zijn die ingredi毛nten ook nog een schaars, zoals arganolie.

Het zoeken naar zulke ingredi毛nten kost tijd, maar natuurlijk ook geld. Goedkope shampoos bij de drogisterij zullen niet zulke ingredi毛nten bevatten. Staat er op de verpakking dat het arganolie bevat? Check dan eens of dat niet gaat om een minimaal percentage.

3. Hogere concentratie

Over die ingredi毛nten gesproken, shampoo van de kapper bevat dus een hogere concentratie van hun ingredi毛nten. Wat zegt dat nou eigenlijk? Een klein beetje van de shampoo van de kapper doet dus veel meer dan goedkope shampoo van de drogisterij.

Het verschil in prijs wordt daardoor misschien ook iets minder, aangezien je langer met de shampoo van de kapper kan doen!

Thuiskapper 101: 5x de fijnste kleurmaskers om je haarkleur fris te houden