Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Thuiskapper 101: 5x de fijnste kleurmaskers om je haarkleur fris te houden

Wie had ooit gedacht dat we zonder kappers zouden komen te zitten? Zit je dan, met je landingsbaan op je hoofd en dode punten tot je enkels. Well, daar kunnen we niet zo gauw verandering in brengen, maar wat we wél kunnen doen is fijne tips geven. Kleurmaskers zijn namelijk onze beste vriend deze quarantaine.

Wij delen onze 8 favorieten. Ideaal om je haar(kleur) fris te houden.

Onze redding: kleurmaskers

We brengen meer tijd dan ooit thuis door. Niet gek dat we allemaal thuiskappers zijn geworden, je moet wat om de kleur en conditie van je haar goed te houden. Gelukkig zijn er makkelijke tools die je een aardig handje kunnen helpen om te zorgen dat ons haar er goed genoeg uitziet voor we weer naar de kapper kunnen. Een kleurmasker is daar één van!

Hoe werkt het?

Colour correcting conditioners – in de volksmond ook wel kleurmaskers genoemd – werken als volgt. Het beschermt je haar tegen factoren die je kleur kunnen vervagen (zonlicht, vervuiling en mineralen in je douchewater). Daarnaast kun je bepaalde conditioners gebruiken om tonen in je haar tegen te gaan (blauw en paars neutraliseert een gele en oranje gloed, bijvoorbeeld). Da’s nog niet alles, want het versterkt ook nog eens de conditie van je haar. Win-win, dus. Dit zijn onze 8 favorieten:

1. Kleurmaskers van Andrélon

Deze kleuropfrisser van Andrélon bevat arganolie waardoor je kleur niet alleen mooi blijft, maar het ook nog eens je haar intensief verzorgt. Een dubbele werking, dus. Altijd fijn: omdat het een kleurmasker is, bevat het effectieve kleurpigmenten die je haar niet beschadigen. Je hoeft er geen pro voor te zijn, om dit te gebruiken.

2. L’Oréal Paris Colorista

De kleuren van Colorista zijn perfect om mee te experimenteren. Altijd al een roze coupe willen hebben, maar nooit gedurfd? Dit is je kans. De kleur blijft gedurende vijf tot tien minuten zitten, en vervaagt wasbeurt na wasbeurt.

3. Color Fresh Mask van Wella

Dit kleurmasker van Wella is bedoeld om je haarkleur op te frissen tussen kappersbeurten in. Precies wat we nodig hebben. Het toffe is dat het masker dus niet alleen zorgt voor een opfrisbeurt óf nieuwe haarkleur, maar ook nog eens verzorgd. Het is namelijk een tijdelijke kleuring die het haar niet beschadigt. Ideaal. Beautify’s Rachelle probeerde dit masker uit en onderging een heuse (tijdelijke) metamorfose.

4. Maria Nila Colour Refresh Haarmasker

Maria Nila Colour Refresh is een verzorgend masker die je haarkleur binnen no-time opfrist. Het masker bevat Colour Guard Complex waardoor het haar wordt verzorgd én beschermd. Ook fijn: het is 100% plantaardig en is vrij van sulfaten en parabenen.

5. Moroccanoil Cocoa Depositing Mask

Dit masker van Moroccanoil is een verzorgend en hydraterende kleurmasker wat je haar niet alleen verzorgd, maar ook een mooie, warme kleur geeft.