Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Couple goals: Apple komt met koppelemoji’s in verschillende huidskleuren

Wij leven in een wereld waar we niet meer zonder emoji’s kunnen. Je kan er iemand mee opvrolijken, er kan ruzie ontstaan over missende context rondom emoji’s (erg eigenlijk, hè?) en je kan jezelf in een emoji omtoveren. Leuker kan niet, toch? Toch herkent lang niet iedereen zich in emoticons, vooral door het ontbreken van verschillende huidskleuren.

Daar komt binnenkort verandering in. Apple komt nu namelijk ook met koppelemoji’s in verschillende huidskleuren.

Koppelemoji’s in verschillende huidskleuren

Hoewel Apple inmiddels al een emoji met rood haar heeft gelanceerd én er ook ruimte is voor disabilities, misten we bij de koppelemoji’s nog wel interracial couples. Maar het duurt niet lang meer voor daar verandering in komt. Apple lanceert anytime soon namelijk weer eens 217 nieuwe emoji’s, waaronder koppels met verschillende huidskleuren. Want het zal je verbazen, maar die waren er nog niet.

De andere nieuwe emoji’s die eraan zitten te komen variëren, van geüpdate versies van de koptelefoon (want hallo, inmiddels bestaat er al een AirPods-koptelefoon) tot corona inspired emoticons. Zo kan je straks een kuchende emoji sturen, als je je ziek wil melden.

217 nieuwe emoji’s

Niet gek dat Apple constant bezig is met het vernieuwen van emoji’s. Ook – of misschien wel juist – op het gebied van representatie. Eerder kwamen om die reden al een emoji’s als een blindengeleidenhond en arm- en beenprotheses bij de bestaande emoticons. Naast de koppelemoji’s in verschillende huidskleuren, komt Apple ook weer met meer genderinclusieve plaatjes. Zo kan je straks ook uit een vrouw met baard kiezen. Wel worden vrouwen nog onderscheiden van mannen door langere haren en dunnere wenkbrauwen.

De overige nieuwe emoji’s hebben weinig te maken met representatie, maar zijn alsnog leuk. Zo komen er ook twee nieuwe hartjes bij: eentje met vlammen, en eentje die geheeld is. Ook grappig: de injectie-emoji (die van de naald met bloed) wordt vervangen door eentje zonder bloed. Zo kan je hem ook gebruiken om de COVID-vaccinatie aan te duiden.

Leuk en aardig natuurlijk, maar wanneer kunnen we ze gebruiken? Nou, voorlopig nog niet. De emoticons zullen pas rond de lente beschikbaar komen wanneer de nieuwste versie van iOS 14.5 ook beschikbaar is. Can’t wait.