Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Happy hair: dit is waarom je wil overstappen op sulfaatvrije shampoo

Het is heerlijk om je haar te wassen met een lekker schuimende shampoo zodat je je super schoon voelt. Maar wist je dat die sulfaten die voor schuim zorgen niet bepaald goed zijn voor je haar? Het is juist beter om een shampoo zonder sulfaten te gebruiken, en wij vertellen je waarom.

Net zo schoon, maar beter voor je haar.

De voordelen van sulfaatvrije shampoo

We zijn allemaal zuinig op onze mooie lokken, zeker als we net met een vers kleurtje van de kapper komen (voor de lockdown dan). We verzorgen ons haar dan ook graag met superfijne shampoos die lekker ruiken.

Maar check jij de ingrediënten van je shampoo weleens? Want er zitten soms dingen in onze fijne shampoos die eigenlijk helemaal niet goed zijn voor ons haar. Eén van die ingrediënten zijn sulfaten.

Wat doen sulfaten?

Waarom zijn die sulfaten niet goed voor je haar? Nou, dat leggen wij je uit. Sulfaten worden aan veel shampoos toegevoegd om het product lekker te laten schuimen. Dit voelt misschien heel fijn, maar die sulfaten hebben een paar vervelende bijwerkingen. Zo drogen sulfaten je haar uit en vervaagt je geverfde kleur er sneller door. Niet wat we graag willen van een shampoo, toch?

Geen zorgen, er bestaan tegenwoordig superveel sulfaatvrije shampoos. Meestal staat dit aangegeven op de fles als ‘sulphate-free’. Mocht je het nog even extra willen checken of staat het niet op de fles aangegeven, let er dan op dat de volgende ingrediënten niet in je shampoo zitten: sodium lauryl sulfate (SLS), sodium laureth sulfate (SLES), lauryl sulfoacetate sodium, lauroyl isethionate en sodium lauroyl taurate.

Geloof ons, je haar wordt een stuk blijer van sulfaatvrije shampoo. 😉

Meer voor je haar