Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 15 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Om te zoenen: deze kleuren liquid lipstick passen het beste bij jouw huidskleur

Ondanks de mondkapjes willen we er natuurlijk allemaal goed uitzien, inclusief onze lippen. Het kan best lastig zijn om uit die duizenden kleuren en soorten degene te kiezen die het beste bij jou past. No worries, wij vertellen je welke kleuren het beste bij jouw huidskleur passen en welke liquid lipsticks daarin het beste zijn.

Je wil natuurlijk wel dat ‘ie blijft zitten onder je mondkapje. 😉

Welke kleuren lipstick passen bij jouw huidskleur?

We weten allemaal dat de ene kleur ons beter staat dan de andere en vaak zien we in een oogopslag of het een match is of niet. Je bent allereerst natuurlijk ook niet gebonden aan dit soort ‘beautyregels’, draag lekker waar jij je fijn bij voelt! Wil je toch liever een richtlijn qua welke kleuren bij jouw huid passen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Lichte huid

Heb je een lichte huid? Dan is roze je kleur. Ga voor koelere tinten zoals lichtroze, donkerroze of een mooie nude kleur. Pas wel op met felle kleuren, dit maakt je huid nog bleker.

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick- Christmas Cookie– €19,95

lipswatch rose matter
the make up spot

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick- Rose Matter– €19,95

Zongebruinde huid

Heb je een zongebruinde huid in de zomer? Of ben je ietsje gebruinder van jezelf? Probeer dan koraal rood, licht oranje, roze en donkere nude-tinten. Fellere kleuren als koraal rood komen mooi naar voren bij jouw huidskleur en laten je nog bruiner lijken in de zomer. De donkere nude-tinten zijn mooi voor een natural look.

lipswatch
the make up spot

Gerard Cosmetics Hydra-matte liquid lipstick- Ballet Slippers– €16,95

lipswatch
the make up spot

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipsticks- Flamethrower– €19,95

Getinte huid

Getinte huid? Ga voor warme kleuren zoals diep rood, donkerroze en koraal rood. Rode kleuren staan jou sowieso goed en komen mooi uit bij jouw huidskleur. Voor een natuurlijke make-up look staan nude kleuren je ook goed, maar let er daarbij wel op dat hij niet te licht is. Ga voor een donker roze, bruine of mauve kleur.

lipswatch
the make up spot

Sugarpill Liquid lip color- Nurse– €20,95

lipswatch
the make up spot

Sugarpill Liquid lip color- Crumpet– €20,95

Donkere huid

Mensen met een donkere huid hebben heel veel geluk, want die kunnen een hele hoop kleuren hebben als het gaat om lipstick. Heel donker of juist super fel, het staat jou top! Let wel op met te lichte kleuren, zoals een hele lichte roze kleur. Dat steekt dan weer te veel af bij je huid. Ga liever voor een fuchsia roze, fel oranje of een mooie dieprode kleur.

Gerard Cosmetics Hydra-matte liquid lipstick- Plum crazy– €9,95

lipswatch
the make up spot

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick- Anna Nicole- €19,95

Deze ‘regels’ zijn natuurlijk geen verplichting. Draag waar jij je fijn bij voelt en experimenteer lekker! Tegenwoordig kijken mensen ook niet meer op van een grijze, groene of blauwe lipstick. Alles kan en alles mag, zolang jij je maar confident en sexy voelt.

Meer beauty