Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mooie blonde lokken: zo gebruik je zilvershampoo voor het beste resultaat

De blondjes onder ons begrijpen wat voor nachtmerrie het kan zijn om gele tonen uit je haar te krijgen. Gelukkig is daar zilvershampoo als onze redder in nood. We geven je tips hoe je het beste resultaat kan halen uit jouw zilvershampoo.

Van geel naar witblond? ja graag!

Zo gebruik je zilvershampoo het beste

Blond haar hebben, of het nu natuurlijk of geverfd is, is geweldig. Blondes hebben namelijk echt more fun. Behalve als het aankomt op het verzorgen van dat blonde haar, want je wijst ernaar en het slaat al geel (of koperkleurig) uit. Gelukkig is er zilvershampoo om ons daarmee te helpen.

Zilvershampoo is natuurlijk blauw/paarsig en gaat de oranje en gele tinten in je haar tegen. Dit heeft alles te maken met de kleurencirkel. Blauw en paars staan daarin namelijk tegenover geel en oranje. Dit betekent dat blauw en paars dus geel en oranje opheffen. Zo werkt het dus ook met de zilvershampoo op jouw blonde haar, en geeft het jou (tijdelijk) een mooie koele kleur.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Je masseert de zilvershampoo in op je natte haar net als een normale shampoo. Hoelang je het laat intrekken is afhankelijk van je haar en het merk zilvershampoo. Heb je natuurlijk blond haar? Laat het dan ongeveer 1 minuut intrekken. Is je haar blond geverfd? Hou dan maximaal 5 minuten aan. Is je haar asblond of grijs? Laat hem dan langer dan 5 minuten intrekken. Mocht je haar een paarse gloed hebben na het gebruik van zilvershampoo, no worries, was het gewoon één of twee keer met normale shampoo en you’re good to go.

Let er wel op dat je zilvershampoo niet te vaak gebruikt. Het is namelijk erg uitdrogend voor je haar, dus gebruik het ongeveer om de 3 à 4 wasbeurten. Verzorg je haar tussendoor met voedende producten. Heb je een extreem koele of grijze kleur? Dan kun je de zilvershampoo wat vaker gebruiken om je kleur te behouden. Heb je droog haar? Gebruik het dan maximaal 1 keer per week om je haar niet verder uit te drogen.

De beste zilvershampoos

lee stafford zilvershampoo
douglas

Lee Stafford Bleach Blondes Purple Rain shampoo– €10,76

kerastase
douglas

Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo– €25,00

Matrix
douglas

Matrix Total Results Brass Off shampoo– €10, 80

Colorista
douglas

L’Oreal Paris Colorista silver shampoo– €7,41

Meer over haarverzorging