Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 7 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Wil je weten: waarom je beter geen kokosolie meer kan gebruiken voor je haar

Bij veel van ons zit kokosolie vastgeroest in onze beautyroutine. Het hydrateert en maakt je lippen lekker zacht. Maar een plek waar je het beter niet meer kunt gebruiken, is je haar. Wij leggen je uit waarom.

Wissel je potje kokosolie maar vast om voor een ander haarmasker, bijvoorbeeld deze van The Body Shop.

Kokosolie versus haar

We worden al jaren doodgegooid met kokosolie als beautyproduct. Sterren als Kourtney Kardashian en Miranda Kerr prijzen het aan als wondermiddel. Een van de voordelen is dat het een natuurlijk product is, wat veel mensen aanspreekt.

Daarnaast werkt het goed als serum tegen pluizig haar en maakt het je haar bestand tegen water (super chill in de regen). Dat laatste is in dit geval ook gelijk het probleem, als je beschadigd haar hebt tenminste.

Beschadigd haar

Haar dat veel met hitte wordt behandeld of vaak geverfd is, heeft een tekort aan aminozuren en dat maakt je haar droog en breekbaar. Veel mensen denken dat olie helpt tegen dehydratatie, maar water en olie mengen van zichzelf niet samen. Het gevolg is dus dat als je olie op je beschadigde haar gebruikt, het de haarschubben afsluit waardoor waardevolle stoffen als die aminozuren niet meer in je haar worden opgenomen. Je haar wordt er uiteindelijk alleen maar slechter van. Oeps!

Gebruik dus geen kokosolie als je je haar op de lange termijn weer gezond wil maken. Het maakt je haar tijdelijk weer mooi en glanzend, maar helpt niet tegen beschadigingen. En even voor de ladies onder ons met supergezond haar, you’re good 😉

Meer beauty