Redactie
Redactie Love & Seks 8 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Herken jij jezelf in deze 5 signalen? Dan weet jij zeker dat je de allerbeste vriendin bent

Vriendschappen zijn een van de belangrijkste dingen in je leven. Zonder jouw vriendinnen was je nergens. Herken jij deze vijf signalen? Dan weet jij zeker dat je de allerbeste vriendin bent voor de meiden in je leven.

We denken allemaal wel dat we een goede vriendin zijn, maar waarom? Wat maakt ons nou precies een goede vriendin? Wij hebben de antwoorden op deze vragen.

Wat maakt jou een goede vriendin?

Ben jij een goede vriendin om het feit dat jullie bij elkaar terecht kunnen of bijna nooit ruzie hebben? Wij weten het. Deze vijf signalen vertellen jou dat je een echte goede vriendin bent, dus lees maar snel verder:

1. Je bent loyaal

Natuurlijk hebben jullie allebei andere vrienden, maar jij zorgt ervoor dat je altijd loyaal bent tegenover haar. Je praat niet achter haar rug om en als iemand iets slecht over je vriendin vertelt, neem jij het voor haar op.

Doet je vriendin iets wat je echt niet leuk vindt? Dan ben jij zo eerlijk om dit recht in haar gezicht te zeggen. Jij bent niet bang om eerlijk te zijn tegen haar en je weet ook dat je altijd alles bij haar kwijt kan. Jullie vertrouwen elkaar namelijk volledig.

2. Jij luistert goed naar haar

Wanneer je weer eens ruzie hebt met je partner kan je bij haar terecht om alles eruit te gooien. Andersom is dit ook zo. Wanneer jouw vriendin je nodig heeft zorg jij ervoor dat je luistert. Ook al gaat het om iets totaal nutteloos. Jij zorgt ervoor dat je vriendin weet dat ze alles kwijt kan aan jou zonder een oordeel klaar te hebben.

3. Je accepteert haar keuzes

Je vriendin doet af en toe misschien dingen waar jij het totaal niet mee eens bent. Wanneer ze bijvoorbeeld teruggaat naar haar ex, dan is dat haar keuze en niet die van jou. Misschien dat jij het helemaal anders zou doen, maar jij accepteert haar keuzes (bijna) altijd. Dit betekent natuurlijk niet wanneer haar ex echt niet goed voor haar is, dan mag je er wat van zeggen.

4. Laat jaloezie niet tussen jullie komen

Je hebt het vast we eens gehad. Je vriendin heeft iets gekocht wat jij ook graag wil hebben. Je voelt een kleine jaloerse steek. Dit is natuurlijk normaal en jij laat dit niet tussen jullie vriendschap inkomen. In elke situatie laat jij zien dat je blij voor haar bent en je gunt jouw vriendin alles in de wereld.

5. Zorg ervoor dat je ze nooit laat vallen

Jij zorgt ervoor dat je jouw vriendin nooit laat vallen. Natuurlijk zijn er weleens momenten dat je een afspraak af moet zeggen omdat het echt niet anders kan, maar jij zorgt er dan voor dat het echt een goede reden is en niet een of ander slap excuus. Jouw vriendin snapt het echt wel als je niet lekker bent dat je niet langs wil of kan komen.

Wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent als vriendin voor anderen