Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zit jij in een “situationship” zonder dat je het weet? Dit zijn de kenmerken waar je op moet letten

Als je op TikTok zit dan het je het woord vast en zeker een keer voorbij zien komen: situationship. Misschien heb je er zelf wel eens in eentje gezeten en daar is helemaal niks mis mee. Maar wat als je niet weet dat je in een situationship zit? Wij vertellen je precies op welke kenmerken je moet letten.

Wij praten je bij!

Wat betekent ‘situationship’ nou precies?

Zoals veel woorden die tegenwoordig gebruikt worden weten veel mensen ook bij het woord situationship niet precies wat het betekent. Het kan dan ook behoorlijk verwarrend zijn als je er middenin een zit. Daarom vertellen wij je precies wat het inhoudt.

Een situationship is wanneer twee mensen een paar dates hebben gehad, maar nog willen bepalen wat er precies aan de hand is. Dit kan gebeuren als twee mensen nog tijd nodig hebben om elkaar te leren kennen of nerveus zijn om hun gevoelens kenbaar te maken uit angst voor afwijzing. De term betekent dus eigenlijk gewoon dat je een relatie hebt die nog niet gedefinieerd is.

Seks op de eerste date – een goed of slecht idee?

Hoe weet je of je in een situatieschip zit?

Een situationship heeft geen labels, dus als je met iemand aan het daten bent maar niet zeker weet wat het precies is, zit je er waarschijnlijk in. Daarnaast zijn er nog wat kenmerken waar je op kan letten. Zo zijn het niet plaatsen foto’s van jullie samen op social media, alleen communiceren via WhatsApp, het niet ontmoeten van vrienden en het bang zijn om over gevoelens te praten kenmerken van een situationship. Als je in een situationship zit is de kans groot dat er nergens ook maar een spoor van jou in zijn of haar leven te vinden is.

Sexual anxiety komt vaker voor dan je denkt – zo ga je er mee om

Heeft het voordelen om in een situatieschip te zitten?

Heb je net een break-up achter de rug of heb je niet genoeg tijd of ruimte voor een nieuwe partner? Dan zou het best goed kunnen werken. Hierin geldt: als het voor jou werkt is het niet erg om in een situationship te zitten.

Wat is dan het probleem met situationships?

Maar zelfs als een situationship erin slaagt je behoeftes aan emotionele verbondenheid en fysieke intimiteit te vervullen kan het frustrerend worden als geen van jullie beiden praat over wat jullie nou precies zijn. Als de ene persoon namelijk toch meer verwacht, maar de ander blij is zich niet te binden gaan er problemen ontstaan.

Slikken of spugen? Dit zijn de voor-en nadelen van het slikken van sperma