Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Seks op de eerste date – een goed of slecht idee?

Daten wordt tegenwoordig iets minder serieus genomen dan vroeger. We hebben allemaal wel eens uit verveling op Tinder geswiped, toch? Of een dronken afspraakje gemaakt met een jongen in de kroeg? Maar wat nou als het er daadwerkelijk een keer van komt om toch dat drankje in de stad te gaan doen? Dan blijkt het ook nog eens gezellig te zijn, ga je dan wel of niet samen naar huis? En is seks op de eerste date nou wel of juist niet een goed idee?

Weinig emoties

Vrouwen zien mannen vaak toch een beetje als de fuck boy, terwijl wij vrouwen ook zo onze behoeftes hebben en deze vast wel eens hebben vervuld tijdens een one night stand. Tijdens dit soort avondjes gaat het dan ook meestal puur en alleen over de fysieke aantrekkingskracht die er speelt tussen jullie twee.

Hierbij komen er dus maar weinig emoties kijken, dit gebeurt er ook als jij en de jongen waarin je wel echt interesse hebt het bed al snel delen. Hierdoor is het allemaal nog een beetje ongemakkelijk want je kent elkaar nog niet goed genoeg en je weet niet wat je van elkaar wilt. Vanwege deze reden kun je dus beter je behoeftes net even iets langer voor je houden, zodat jullie eerste keer spectaculair wordt.

Beauty and the brains

Op date met een hottie betekent niet dat het onder de lakens ook allemaal hot is. Vaak gaat een vrijpartij er pas echt wild aan toe als je iemand op mentaal vlak ook aantrekkelijk vindt. Op de eerste paar dates ben je vaak toch nog een beetje zenuwachtig, waardoor je niet helemaal jezelf bent. Als je langer met elkaar omgaat leer je iemand beter kennen en voel je je meer op je gemak bij elkaar. Wachten maakt ongeduldig maar wordt ook zeker beloond, ook zorgt dit voor goed vertrouwen in elkaar en jullie worden creatiever en romantischer. Maar.. dat betekent niet dat het niet mogelijk is. Soms is de aantrekkingskracht zó groot dat het ook spetterend is zonder dat jullie elkaar kennen.

Emotionele band

Seks vereist wederzijds respect. Als dit niet aanwezig is, kan je al snel het gevoel krijgen dat iemand alleen met je omgaat voor de seks. Hierdoor ga je anders naar iemand kijken en sluit je je emotioneel af, zo kun je eigenlijk geen emotionele band opbouwen met elkaar. Als je wel een emotionele band met iemand opbouwt, weet je dat diegene echt voor jou en jouw persoonlijkheid valt. Zo weet je tenminste wel wat je aan iemand hebt en dat hij niet alleen maar bij je is voor zijn behoeftes.

Mannen denken hier trouwens hetzelfde over. Veel mannen hebben weleens het bed met verschillende vrouwen gedeeld, maar als zij eenmaal iemand hebben ontmoet waarin ze echt interesse hebben zullen zij hiermee wachten. Mannen willen ons namelijk niet het verkeerde beeld geven.

Ondanks al deze beweringen is het natuurlijk altijd aan jou en moet je gewoon je gevoel blijven volgen!

Rianne (19): ‘Een jongen deed heel naar tegen mij omdat ik bloedde tijdens de seks’