Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

3x veranderingen in je skincare-routine die je deze lente wil maken

Nog even en het is alweer lente. De tijd waarin we – naast het volop genieten van de blauwe lucht en een zonnetje – onze donkere kledingstukken vervangen voor vrolijkere kleuren. En da’s niet de enige verandering die gaat plaatsvinden. Tijdens de overgang naar de lente is het namelijk ook het ideale moment voor een grote voorjaarsschoonmaak. En vergeet dan niet je badkamerkastje. Want waar je in de winter kiest voor wat rijkere producten en oogcrèmes, heb je in de lente wat anders nodig.

Deze 3 veranderingen wil je deze lente maken in je skincare-routine.

Skincare-routine lenteproof maken

We moeten er nog even op wachten, maar 21 maart is het dan eindelijk maar toch lente. En zeg nou zelf, de regenachtige en grijze winter willen we toch héél graag achter ons laten? Een goede manier om je daar op voor te bereiden is door een voorjaarsschoonmaak te houden. Ook in je badkamerkastje. Want vervang jij je skincare-routine wel zodra de lente voor de deur staat? Tijd om dat te doen. Déze 5 veranderingen wil je aanbrengen:

1. Lichte, glowy moisturizer

In de winter is niks fijner dan een wat dikkere crème, maar deze lente wil je liever kiezen voor zachte, glowy moisturizer. Neem bijvoorbeeld de Glow Formula Skin Hydrator van Kiehl’s, een moisturizer die zorgt voor een zachte en subtiele glans. Skin Food van Weleda is ook een fijne optie, zeker als je een droge huid hebt.

2. Een fijne concealer

Een goed dekkende concealer is onmisbaar, dat weten we allemaal. Toch wil je in de lente liever voor een lichtgewicht foundation gaan, een makkelijke manier om er binnen no-time fris uit te zien. Onze favoriet? De Urban Decay Stay Naked concealer of de Hydrating Satin Camo.

3. Verzorgende oogcrème

Oogcrème is altijd een goed idee. Het is de perfecte basis voor make-up, helpt je huid gehydrateerd te houden en voorkomt fijne lijntjes. En hoewel je er in de lente misschien geen zin in hebt, is dat wel het moment waarop je deze het meest nodig hebt. Het voelt ook nog eens verkoelend en hydraterend aan, wat wil je nog meer?

Roze, rood of een lichte witte aanslag: dít zegt de kleur van je tong over je gezondheid