Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Huidverzorging 24 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Aha! Deze skincare routine heeft je huid nodig in het vliegtuig

Vakantie in het vooruitzicht? En ga je vliegen? Of al weer bijna klaar om terug naar huis te gaan? Dan zijn er een aantal dingen die je in je handbagage wilt inpakken, waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Zoals een steengoede skincare routine waar je huid je dankbaar voor gaat zijn.

Zo maak je jouw huid óók ready for take off.

De do’s en don’ts in het vliegtuig

Iedereen die wel eens heeft gevlogen zal weten dat de lucht in een vliegtuig zéker niet dezelfde is als die op de grond.

De no go’s:

Veel dingen die heerlijk of normaal lijken om in het vliegtuig te doen, zijn funest voor je huid. Eén van de meest belangrijke factoren hierbij is ongemerkte uitdroging. Dit moet je daarom vooral niet doen:

1. Te veel zout

Je huid zal je dankbaar zijn als je het drinken van en eten van zoute producten vermijdt. Hoe verleidelijk het ook is om dat bakje chips en die gezouten nootjes meester te maken terwijl je wacht, zo’n slecht idee is het in realiteit.

2. Alcohol

Elke (alcohol)kater heeft onder andere als reden dat het je lichaam onbewust uitdroogt. In het vliegtuig is het voorkomen van uitdroging erg belangrijk. Dat wijntje of biertje kun je dus beter aan je voorbij laten gaan in de lucht.

3. Vol in de maquillage

Ook wij vinden het fijn om verzorgd het vliegtuig in te stappen, maar wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, doe je er goed aan om je make-up eraf te halen zodra je in de lucht bent (of eigenlijk al liever ervoor). Zo krijgt je huid de kans om te ademen en ben je klaar om te starten met je skincare. Ready, set, go!

4. Sheet maskers

Wanneer je lekker uit wilt pakken voor je huid en een masker tevoorschijn haalt, is het ook belangrijk om op te letten wat voor masker je kiest. Hierbij is het vooral belangrijk om sheet maskers te vermijden. Deze zullen je huid namelijk eigenlijk alleen maar meer uitdrogen. Dit komt omdat de lucht in het vliegtuig zo droog is dat het alle vocht binnen no time uit je masker trekt. Hierdoor zal het masker juist vocht van je huid onttrekken.

De go’s:

1. Grote schoonmaak

Om ervoor te zorgen dat je huid geen vuil in zich opneemt en dat er geen onzuiverheden ontstaan, is het belangrijk om je huid goed te reinigen. En dan het liefst zonder het uit te drogen. Onze favorieten hiervoor zijn de ‘Be Your Best’ en de ‘Better Off’ cleansers van Trinny London. Extra handig, aangezien ze verkrijgbaar zijn in mini-formaat, dat gewoon mee het vliegtuig in mag.

Mini cleanser en moisturiser set, €34 van Trinny London.

2. Exfoliate

Na de grote schoonmaak is het goed om ook dode huidcellen te verwijderen. Dit doe je met een zachte, hydraterende lotion die de huid ook nog eens egaliseert. Ook bij deze stap in de routine is het belangrijk om rekening te houden met de maximale hoeveelheid milliliters die je mee aan boord van het vliegtuig mag nemen.

Mini resist anti-aging 5% AHA exfoliant, €11 van Paula’s Choice. Je kunt gewoon ff in het toiletje gaan scrubben, mocht je een plek zoeken om dat te doen.

3. Voor een frisse blik

Een van de plekken op de huid waar je als een van de eersten de gevolgen van uitdroging ziet is rondom de ogen. Met zachte en hydraterende eye-patches voorkom je dit volledig. Ook voelt het heerlijk koud en verfrissend aan op de ogen. Heus relax-momentje in je stoel dus. En die jaloerse blikken van medepassagiers? Die laat je gewoon lekker gaan.

Verjongende eye gels, nu van €53 voor €45,05 van Xlash.

4. Wondermist

Een van de beste manieren om je huid een snelle opkikker te geven is door middel van een face mist. De “mist” spray je over je gehele gezicht, terwijl de eye pads op je wallen liggen. Beide producten hebben de tijd nodig om rustig in te trekken, wat dus mooi uit komt. Het resultaat? Een dewy, glowy en gehydrateerd huid, die klaar is voor de laatste stappen van je vliegtuig facial. Onze favoriete variant van Charlotte Tilbury bevat “Hyaluronic Mesh Techonolgy’s” wat betekent dat het water uit de lucht verzamelt om je huid mee te hydrateren.

Magic hydrator mist, €42 van Charlotte Tilbury.

5. Blijf uit het zonlicht

Hoe verleidelijk het ook is om urenlang weg te dromen bij het uitzicht vanuit het vliegtuig, zo verdrietig wordt je huid er stiekem van. Hoe hoger je in de lucht bent, hoe dichter je bij de zon bent. Studies hebben ook uitgewezen dat 56 minuten in het zonlicht in een vliegtuig, gelijk staat aan 20 minuten onder de zonnebank. En dat terwijl je gewoon achter een raampje zit. Echt bruin wordt je er niet van helaas.

Matterende zonnefluide voor het gezicht SPF 50+ zonnebrand, nu van 24,99 voor €10 van Biodermal.

Safe travels!

Aan deze ‘vliegtuig etiquette’ wil jij je houden als je op reis bent