Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Slaap je met los haar? Dat is slecht voor je om deze reden

Vind jij het ook zo heerlijk om met los haar te slapen? Het kan een hele opluchting zijn om na een hele dag een strakke staart te hebben gedragen, je haar los te dragen. Je zou het zelfs kunnen vergelijken met je bh uit doen na een lange dag. Maar eigenlijk is met je haar los slapen niet zo goed als het voelt.

Is met los haar slapen slecht?

Volgens een dermatoloog uit New York, genaamd Dendy Engelman is met los haar slapen slecht voor je huid. Maar waarom is het slecht voor je huid. Dendy legt het uit aan Well and Good: “Haar is een soort magneet die viezigheid aantrekt.”

Dit kan verklaren waarom je puistjes krijgt op plekken zoals je wangen. We weten dat puistjes op plaatsen als je kin en kaaklijn vaak hormonale puistjes zijn, maar op andere plekken blijft het vaak een mysterie – tot nu. Dendy voegt eraan toe: “Als je slaapt, kan je haar over je gezicht en beddengoed wrijven, waardoor je vatbaarder wordt voor puistjes.”

Het is dus niet gek als je meer puistjes krijgt als je de hele nacht op je haar ligt. Je hoofdhuid produceert, net zoals puistjes, talg. Afhankelijk van hoelang geleden je jouw haar hebt gewassen, zou de talg langs de haarstreng naar beneden komen. Als je met los haar slaapt, lig je dus eigenlijk de hele avond op vette lokken, en dit kan de puistjes veroorzaken. Veel puistjes op je voorhoofd worden hier ook door veroorzaakt.

De oplossing

Maar wat kan je er tegen doen? Als je liever met je haren los wil slapen, moet je je haar wassen voor het slapen gaan. Heb je geen zin om dat te doen? Dan laat Dendy weten dat het haar weg houden van je gezicht een goede tweede oplossing is. Ze adviseert: “Voor het slapen gaan, raad ik aan om haar in een losse vlecht of staart te dragen.”

Dit zijn de grootste haartrends voor komend najaar