Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 28 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Huh, werkt dit echt? Een zomerse tint door bruiningspillen

Heerlijk dat we binnenkort weer in jurkjes kunnen rondlopen. Minder zijn die witte melkflessen die de hele winter geen zon hebben gezien. Er zijn verschillende bruiningspillen op de markt waardoor je het hele jaar door een zomerse tan hebt. Maar werken deze pillen echt? Iedereen heeft wel een vriendin die na twee zonnestraaltjes al super bruin is. Zelf heb je weken nodig om überhaupt maar in de buurt te komen van haar kleurtje. No hard feelings.

Meer oranje dan bruin

Als je geen zin hebt om een fake tan te smeren dan kun je overwegen om bruiningspillen te kopen. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende tanningspillen te koop die zorgen voor een versneld bruiningsproces van binnenuit. De moeite waard om te proberen?

Werkt dat echt?

In de meeste bruiningspillen zit de natuurlijke stof Canthaxanthine. Dit wordt ook gebruikt om eten een rode of oranje kleur te geven. Op je huid heeft deze stof dezelfde werking, al zie je pas resultaat na een paar weken.

Zolang je je houdt aan de voorgeschreven dosering kunnen de pillen in ieder geval geen kwaad. Onthoud wel dat van dezelfde kleurstof ook jouw BBQ-saus wordt gekleurd… Écht zomerbruin zal je dus niet worden.

Verschillende soorten bruiningspillen

Wij snappen het echt wel als je het een kans wil geven, daarom hebben wij voor jou alvast drie verschillende bruiningspillen opgezocht die het proberen waard zijn:


Oenobiol is te koop bij de Kruidvat voor 24,99 euro. In één potje zitten 30 capsules.


Deze bruiningspillen van Lucovitaal kosten 10 euro en er zitten 120 capsules in één verpakking. Daar kan je wel even mee vooruit.


Deze UTan gummibeertjes zien er in ieder geval heel smakelijk uit. Ze kosten 14,50 euro en in één potje zitten 60 gummibeertjes. Jummie.