Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Het geheim achter Sofia Richie Grainge’s viral sleek bun scoor je nu met mega korting

Het is nog niet lang dat we Sofia Richie in het vizier hebben als stijl- en beauty-icoon, maar sinds haar bruiloft met Elliot Grainge kunnen we niet meer om haar heen. Van haar make-up, tot haar ‘old money aesthetics’, tot haar strakke sleek bun – we willen alles van haar leren.

Nooit meer piekharen naast je knot.

De obsessie met Sofia Richie Grainge’s knot blijft voortduren

Eerder ontplofte het internet al doordat Sofia Richie Grainge een tutorial deelde over hoe je haar sleek bun zelf kunt maken. Dat deed ze natuurlijk niet zomaar, haar signature haarlook was namelijk al heel wat maanden trending op social media. Begrijpen we helemaal. Want, zeg nou zelf, het staat haar ook wel prachtig.

Om je geheugen even op te frissen zullen we de stappen opnieuw met je doornemen, maar dat is niet alles: We zijn er nu achter welk product ze gebruikt om haar sleek bun te perfectioneren. En dat is precies het nieuws dat we deze maandag nodig hadden, want dat betekent dat we het deze week nog zelf kunnen gaan proberen.

Stap 1

De eerste stap van de perfecte sleek bun begint met het insmeren van nat, net gewassen haar met een masker, waarover later meer. Dit zorgt ervoor dat de  sleek bun op zijn plek blijft zitten net als een gel, maar is eigenlijk vele malen beter aangezien het beter doordringt in je haar en het gedurende de dag voedt.

Stap 2

Maak een middenscheiding, waardoor je haar wordt verdeeld in twee secties. Creëer met het achterste deel van je haar een paardenstaart op de plek waar je de knot wilt hebben.

Stap 3

Borstel de twee voorste plukken, die nu dus nog los hangen, naar achteren en voeg ze met een nieuw elastiekje toe aan de paardenstaart. Draai de staart rond totdat je een knot hebt. Deze zet je vast met een elastiekje en voilà! Zo heb jij de chique bleek bun van Sofia Richie Grainge in een handomdraai.

@sofiarichiegrainge

Sleek lazy girl bun 🫶🏼

♬ original sound – Sofia Richie Grainge

Het magische masker voor de perfecte knot

Zoals we hierboven al benoemden zijn we erachter welk masker Sofia gebruikt om haar lokken in te vetten en te verzorgen tegelijkertijd. Het gaat namelijk om het Regenerating Mask van Christophe Robin. Dit masker geeft droog, beschadigd en chemisch behandeld haar een boost. Hoe dit werkt? Het masker bevat namelijk cactusvijgolie, een zeldzaam en actief ingrediënt, werkt de formule om de gespleten haarpunten te voorkomen zodat het haar sterker en zijdezacht aanvoelt en een flinke glans krijgt. Ideaal dus.

Het beste nieuws van dat alles is ook nog eens dat het masker momenteel, speciaal voor Black Friday, flink in de sale is. In plaats van €49 is het namelijk momenteel verkrijgbaar voor €34,30 via Lookfantastic. Wil je niet missen dus.

Maak kennis met hét kapsel van dit najaar: de ‘Meredith Blake bob’neemt TikTok over