Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Food 31 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Leuk om te maken met vriendinnen: de spekkoek milkshake

Ware feiten: wij houden van spekkoek en wij houden van milkshake. Een logische sprong die ons brein dan maakt is dat we die twee willen combineren tot een spekkoek milkshake. Zo gezegd, zo gedaan. Conclusie? Dit gaan we véél vaker doen.

De kooktijd is 2 minuten en de milkshake heeft 368 kcal. De ingrediënten die je nodig hebt Voor 1 grote of 2 kleinere milkshakes zijn: 5 à 6 bollen vanille-ijs van goede kwaliteit, 120 ml volle melk, 1 theelepel spekkoekkruiden (toko), slagroom, plakje spekkoek (optioneel)

Ons oorspronkelijke idee voor deze spekkoek milkshake was om spekkoek te mixen met vanille-ijs. Ongetwijfeld superlekker, maar ook wel een beetje zonde om zo’n mooie laagjescake in de blender te gooien. Daarom kozen we hier voor spekkoekkruiden, die je bij de toko kunt kopen. Supermakkelijk, en minstens even lekker. En die spekkoek? Die prikken we op het glas, waar hij in vol ornaat kan shinen.

Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de spekkoek milkshake

Doe de melk samen met de spekkoekkruiden en de bollen ijs in een blender en mix kort tot je een glad, schuimend mengsel hebt.

Giet in glazen, garneer eventueel met slagroom en een plakje spekkoek. Hiervoor maak je met een mesje een inkeping in je spekkoek, wat je op de rand van je glas schikt.

Drink de spekkoek milkshake meteen op, dan is ‘ie het lekkerst.

Spekkoek
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel via Culy

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Culy

Kikkererwten galore: hier scoor je hummus-ijs en hummus-milkshakes