Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 16 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Laat hem nooit zomaar gaan, want spijt doet altijd meer pijn dan afwijzing

Als je dit leest zit je waarschijnlijk met een man in je hoofd. Een man waar je hart sneller van gaat kloppen, die dag en nacht in je gedachten prikt en waar je dromen over hebt. Je fantaseert over een toekomst met hem of gewoon over jullie volgende ontmoeting. Maar ondanks alles doe je niets.
Misschien is het niet de goede timing. Omdat jij eigenlijk bezet bent of hij. Of omdat een van jullie net uit een lange relatie komt. Of misschien wel voor een lange tijd naar het buitenland gaat.

Of misschien zijn jullie op dit moment goede vrienden en wil je die vriendschap niet op het spel zetten. En daarom doe je niets.

Je loopt rond met je hele lichaam vol met allerlei verschillende emoties voor hem – liefde, verlangen, angst, zenuwen, spanning – maar je doet niets.

Je denkt dat het wel over gaat. En je bent bang voor wat er gaat gebeuren als je tegen hem zal zeggen hoe je je echt voelt. Concreter gezegd: je bent bang voor de afwijzing.

Bang dat hij jou niet op die manier ziet. Bang dat je droom in duigen valt. Bang dat je voor schut zal staan.

Wees sterker dan je angst

Dat snappen we en het is ook volkomen logisch. Maar toch is het beter om wel wat te zeggen. Als je niets doet, zal het altijd blijven knagen. Wat als. Wat als je wel wat had gedaan? Wat als hij je gevoelens wel zou beantwoorden? Wat als jullie zouden daten, eindelijk in elkaars armen zouden vallen? Wat als, wat als, wat als.

De spijt die je voelt als je niets hebt gedaan, zal je nog lang blijven achtervolgen. Tuurlijk, afwijzing doet pijn. En die kans is er, de kans op afwijzing. Maar uiteindelijk zal spijt meer pijn doen dan afwijzing.

Na afwijzing kun je verder met je leven. Dat zal pijn doen. Heel veel pijn doen. Maar uiteindelijk kom je echt eroverheen.

Spijt doet meer pijn dan afwijzing

Als je het echt wil, neem dan geen genoegen als hij niet reageert. Misschien is hij ook bang om afgewezen te worden. Probeer het daarom gewoon.

Goed, het is ook weer niet de bedoeling dat je hem gaat stalken, maar kaart voorzichtig de situatie aan. Flirt een beetje als je hem ziet. En als je hem niet ziet: er is altijd wel een reden te verzinnen om hem een berichtje te sturen. Misschien heb je zijn hulp ergens bij nodig of is er een ander ‘excuus’ om met hem aan de praat te raken.

Je bent ongelooflijk sterk als je zegt wat je voelt voor hem

Nu denk je misschien dat dat niet het spel is. Want het het lijkt er altijd om te gaan dat jij niet de vragende partij bent in de liefde. Je wil je niet kwetsbaar opstellen, want dan heb je verloren. Je hoort het hard-to-get te spelen.

Maar weet, dat is niet zo. Je bent niet zwak als je probeert de liefde van je leven voor je te winnen. Je bent juist zwak als je die gevoelens negeert. Als jij tegen hem zegt hoe je je voelt, ben je juist ontzettend sterk en krachtig. Want je weet dat je je kwetsbaar opstelt, maar je doet het tóch.

Wees die powervrouw en ga voor de liefde. Als je het niet probeert, zul je de rest van je leven spijt hebben. En als er toch afwijzing volgt? Die zal je alleen maar nóg sterker maken.