Redactie
Redactie Love & Seks 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Singles gebruiken deze bekende sportapp als datingapp: hoe zit dat?

Als je een hardloper bent, dan is de kans groot dat jij de app Strava op je telefoon hebt staan. Nu is er iets interessants aan de hand met die app: mensen gebruiken ‘m niet alleen om hun snelle rondes te tracken, maar ook om de liefde te vinden.

Wij leggen je uit hoe dat werkt.

Strava als datingapp

Of moeten we zeggen: het Bumble voor sportievelingen? Want Strava wordt nu veelvuldig gebruikt in de zoektocht naar de ware. Die trend komt voort uit een andere trend, namelijk datingapp-fatique. Want we zijn de datingapps massaal zat. Behalve Gen Z, dan. Tijdens COVID-19 was het nog een leuke manier om met onbekenden in contact te komen, maar nu zien velen de apps als een rompslomp van gekke berichten, vage afwijzingen, bootycalls en vooral heel veel onnodige keuzes.

De essentie van een datingapp is: mensen met elkaar in contact brengen. Maar dat doen andere apps ook…

De intimiteit van Strava

Dat Strava nu gebruikt wordt om in contact te komen met mogelijke geliefden is eigenlijk niet zo gek. Over het algemeen hebben gebruikers veel minder contacten op de app dan op andere apps, zoals Facebook en Instagram. Het delen van je sportschema is toch een stuk intiemer dan het delen van gepolijste foto’s. Dus wanneer een onbekende je gaat volgen op Strava voelt dat meteen heel ‘dichtbij’.

Mocht je niet afschrikken van een vreemdeling op Strava, dan heb jij nu een nieuwe datingapp unlocked. Strava-ambassadeur Tyler Swartz snap wel waarom een klik via Strava intiemer is: “If you’re getting kudos, those people care. That is your support system, and when you’re able to get support from a person of interest, it feels much more special than a like on Instagram, because it’s a more intimate community.” 

@ryankeeping

@Strava is the 🆕 @Tinder …. You heard it here first 📣 Erin talks about using the “Kudos” button to her advantage!! #strava #run #tinder #dating #datinghacks #datingapp #runner #running

♬ original sound – Ryan Keeping

Naast de intieme klik, is het flirten op Strava veel subtieler. Waar het bij datingapps meteen in your face is, kan je bij Strava rustig aftasten met wat vragen over het hardlopen. Want hé, een passie hebben jullie al gemeen.