Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Altijd al willen wonen in een molen? Voor dit geld is dit historische gebouw van jou

Veel mensen worden niet blij van het kijken op Funda en de bijbehorende (ontzettend) dure prijzen. Toch zitten er echte parels tussen en niet alleen om de goedkope prijs; meer door de soort woningen. Voor nog geen 5 ton woon jij namelijk in een echte molen. Het is niet groot en je woont wel in een hele rustige buurt.. maar het is wel one of a kind.

Wonen in een molen

Op het Instagram-account van Funda staan de meest leuke huizen; die je misschien zelf niet zo snel zou vinden. Natuurlijk zoek je waarschijnlijk ook in een bepaalde woonplaats, dus niet alles komt in aanmerking. Maar mocht je geen restricties hebben dan is het natuurlijk geweldig. Je kunt namelijk bijvoorbeeld ook wonen in een molen, vlak bij Leeuwarden.

Deze voormalige poldermolen is momenteel in gebruik als een tweepersoons vakantiehuis, en beschikt over tal van authentieke details, verrassend gecombineerd met hedendaagse kleuren, meubels en accessoires. Bij binnenkomst tref je een zitje met bank en bank voor het raam, een eettafel met twee stoelen en een eenvoudige keuken met een inductie kookplaat. Op de eerste verdieping bevindt zich de slaapkamer met een tweepersoons bed met zicht op de het zogenaamde ‘gaandewerk’ van de molen. Het is niet groot, je krijgt 30 m² meter. Wel is je perceel 1.035 m² dus je hebt héél veel land om je heen.

Je gaat wonen in..

Tytsjerk! Ja, dat zegt natuurlijk alles. Het dorp Tytsjerk beschikt over best wat voorzieningen dus je woont niet helemaal in the middle of nowhere. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in de naastgelegen dorpen Oentsjerk, Gytsjerk of Hurdegaryp, allemaal op redelijk korte afstand. Kinderen kunnen in het dorp naar de basisschool, peuterspeelzaal en de kinderopvang en er zijn volop sportaccommodaties en sportverenigingen in het dorp aanwezig. Dus allemaal zeer prima! En als je daar heen gaat voor je rust dan hoef je natuurlijk ook niet zoveel.

Vraagprijs? €450.000 k.k.

Wil je hebben: op Funda staat nu een huis te koop mét snackmuur