Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 6 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Waarom hij valt voor de intimiderende vrouw maar éigenlijk niet durft

Als je al een tijdje single bent vraag je je toch af waar het ´fout´ gaat. Je komt genoeg leuke manspersonen tegen, maar toch lijkt het uiteindelijk nergens op uit te lopen. Of is het zelfs zo dat mannen eerder wegkijken dan je aankijken? Dan is de kans groot dat hij je intimiderend vindt en dan kunnen die lulletjes rozenwater het zomaar op een rennen zetten… Intimiderend betekent niets minder dat je manspersonen een beetje afschrikt. Klinkt wellicht negatief, maar het feit dat je intimiderend bent heb je te danken aan je kwaliteiten. Ben je benieuwd wat die mannen allemaal op afstand houden? Het kan zomaar eens híer aan liggen:

´Ze is zo mooi dat er vast een heel leger aan mannen om haar heen loopt´

Hoe knapper je bent, hoe meer dreiging de man in kwestie voelt. Je zou denken dat dit juist een uitdaging voor hem vormt. Maar tegelijkertijd maakt jouw schoonheid en de op de loer liggende concurrentie hem diep van binnen onzeker.

Daarom kan het zomaar zijn dat hij af en toe naar je kijkt, toenadering zoekt, maar niet echt doorpakt. Dit komt op jou over dat hij je misschien niet leuk genoeg vindt, maar in werkelijkheid voelt hij zich niet comfortabel genoeg om een move te maken.

´Ze komt zo sterk over en is totaal niet lady-like´

Lady-like heeft niet altijd met uiterlijk te maken. Je kan er namelijk uitzien als een poppetje maar toch een groot en sterk karakter uitstralen. Als je een tomboy bent, straal je meer dan wie dan ook uit dat je comfortabel bent met mannen. Met álle mannen.

Je voelt je one of the guys en kunt feilloos meepraten over ´mannenonderwerpen´, jij vindt deze onderwerpen namelijk niet alleen maar bestemd voor mannen, maar ook voor jou. En de kans is groot dat je er ook nog van alles vanaf weet.

Dit geeft hem het gevoel dat hij je continu moet bijbenen in wat je zegt en doet. Hij is ergens bang dat je hem overschreeuwt en dat hij niet meer plek heeft om de macho man uit te hangen. Ergens wordt hij alleen al bij je sterke karakter aangetast in zijn ego. Hij is doodsbang dat jij overal de show steelt en hij slechts een bijrol heeft.

´Ze is meer seksueel ontwikkelt dan ik´

Dit hoeft niet te maken te hebben met het aantal bedpartners wat je hebt of wát je precies tussen de lakens doet. Het heeft vooral te maken dat je comfortabel bent met je eigen lichaam en zelfvertrouwen uitstraalt. Vaak voelt hij dit al aan voordat hij je überhaupt heeft aangeraakt.

Mannen zeggen dat ze het heerlijk vinden, een vrouw die spectaculair goed en vol zelfvertrouwen als een femme fatale hem beklimt. Maar tegelijkertijd wil hij uiteraard de man in bed zijn. En niet alleen de man, nee hij wil dat jij hem de állerbeste vindt. En de kans dat dat wellicht niet zo is, kan hem ervan weerhouden om intiem met je te zijn. Arm joch.

Ook ´last´ van een RBF? 8 struggles die alleen meisjes met een resting bitch face hebben